Parcs i jardins assumeix el manteniment dels arbres del Mercat d’Abastos i planta sis noves palmeres

0305 Palmeres Abastos (1)L’Ajuntament fa seua, així, la campanya veïnal “Salvem els arbres d’Abastos”

 La regidora de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha explicat que l’Ajuntament s’ha implicat en la reivindicació veïnal històrica sobre els arbres situats a l’interior de l’antic mercat d’abastiments de València, un edifici racionalista i funcionalista amb una decoració historicista local que alberga al seu interior diversos servicis públics com un institut, un centre esportiu municipal, les dependències de la Policia Nacional o la junta de districte municipal.

 Soriano ha explicat que, “a més de solucionar el conflicte competencial sobre el manteniment dels arbres, ja que a partir d’ara l’assumim directament des de la regidoria, hem plantat sis palmeres (Trachycarpus fortunei), una espècie de la família de les arecàcies originària de la Xina central i oriental, però plantada com a ornamental arreu de les zones temperades, amb una alta presència als països mediterranis, per la seua bona resistència al fred i a les altes temperatures”.

Es dóna solució així al mal funcionament que registraven des de feia anys els tarongers plantats en este espai, que estaven en condicions roïnes donat que un espai tancat a mode d’hivernacle no té les condicions òptimes per al desenvolupament d’esta espècie.

El tronc de les palmeres que s’han instal·lat ara assoleix fins a 12 metres d’altura, i queda recobert (totalment o només la part superior) per les beines de les fulles caigudes, el que li dóna un aspecte “pelut”. Les fulles són palmades, amb un limbe d’uns 50 cm de llarg per 75 d’ample. Els seus dàtils són xicotets, de color blau fosc i no són comestibles.

L’Ajuntament, per tant, fa seua la campanya veïnal “Salvem els arbres  d’Abastos” i continua la línia de treball encetada fa un any quan la regidoria de Parcs i Jardins va començar les obres per remodelar l’espai de socialització de gossos d’Abastos. Una actuació que va servir com a punt d’inflexió per solucionar el conflicte competencial a l’hora d’assumir el manteniment de diverses zones d’este entorn, una qüestió que havia suscitat la reivindicació veïnal des de feia anys.

En el seu origen, el mercat d’Abastos, es va concebre com a mercat de proveïment de mercaderies, per a això es va triar una zona perimetral de creixement urbà, encara que amb el temps el seu emplaçament quedà massa cèntric, havent de ser traslladat a la nova perifèria. Per a la seua definició es va proposar dotar-lo d’una gran quantitat de serveis, comptant, a més dels llocs de venda, amb dependències administratives, pes públic, oficina d’espècies gravades, servici d’inspecció veterinària, estanc, cafeteria, etc., programa amb el qual es va considerar llavors un dels millors mercats d’Europa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.