Presentació dels concerts ‘La Fera al Palau’ i X Gala del s Premis Ovidi a la Música en Valenciá

El Péndulo | Redacción.- La Presidenta del Palau de la Música i Regidora de Cultura, Glòria Tello, el Conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà,  el Diputat de Cultura, Xavier Rius, el President del COM, Manuel Miralles, el Secretari del jurat de música dels Premis Ovidi, Josep Vicent Frechina, el Secretari del jurat de disseny gràfic i vídeo, Cèsar Amiguet, i el Vicepresident i portaveu del COM, Rafa Xambó, han presentat este matí als mitjans de comunicació els concerts ‘La fera al Palau’ i la X Gala dels Premis Ovidi Montllor a la Música en Valencià.

La Presidenta del Palau de la Música ha explicat que “és un moment molt especial per a mi, ja que ser Regidora de Cultura és una gran responsabilitat però també et dóna moltes satisfaccions i esta és una d’elles.” Glòria Tello ha comentat que “quan Rafa Xambó va vindre a contar-me este projecte, en realitat m’estava fent un regal perquè era un gran projecte”, però a més, “m’oferia l’oportunitat de fer justícia a tots aquells músics valencians que es van tancar fa 10 anys en el Palau per a reivindicar la marginació que patien per part de les institucions i els mitjans de comunicació públics”.

image-258944

En este sentit va incidir en què “sembla mentida, però en tres dècades, en estos escenaris, després del concert de Raimon amb l’Orquestra de València al 1988, s’havia sentit cantar en la nostra llengua en comptades ocasions, tan sols Pau Alabajos amb el seu Pau al Palau”. “A hores d’ara els obrim les portes, i desig que mai més es tanquen”.

El següent a intervindre ha sigut Vicent Marzà, que ha puntualitzat que “s’ha demostrat que existeix el sector cultural valencià, a pesar de les dificultats i prohibicions que ha patit anteriorment, i cal fer tot el que es puga per a potenciar-ho”. És necessari fer justícia, i ampliarem el pressupost destinat a la música en valencià”. Per la seua banda Xavier Rius ha aclarit que “les institucions no hem de ser un obstacle, sinó un vehicle perquè es complisca l’Estatut d’Autonomia que parla de la protecció i el respecte al valencià.”

Per la seua banda, Manuel Miralles ha afegit que “el COM no vol ser protagonista sinó vol ser el vehicle perquè tota la música en valencià es faça visible i es coneguen els músics de la ciutat”. Josep Vicent Frechina ha procedit a la lectura dels finalistes de les diferents categories dels Premis Ovidi, i Rafa Xambó ha mostrat la seua satisfacció perquè “és un miracle el que estem presentant hui i estem molt orgullosos d’estos 10 anys en què l’associació ha lluitat per la música en valencià.”

Des de hui dimecres dia11 fins al diumenge 22 de novembre, el públic podrà assistir tant al cicle de concerts de música en valencià “La fera al Palau” com a la gala de la X edició dels premis Ovidi Montllor. Es tracta d’unes activitats organitzades pel Col·lectiu Ovidi Montllor en homenatge a l’artista d’Alcoi. Participaran una trentena de músics i formacions que han rebut guardons en totes les edicions. Tots els concerts i la gala es podran veure a la Sala Joaquín Rodrigo a les 20.00 hores. A més, també es podrà contemplar una instal·lació fotogràfica de Xepo WS i Milkglass al Vestíbul dels Tarongers. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.