Presentada la 34 edició de la Volta a Peu València

València Noticies | Redacció.- Amb motiu de la 34 edició, la Volta a Peu València Caixa Popular, la carrera amb més història de la ciutat, es bolca encara més en el seu vessant popular, familiar i solidari. Amb el lema “Per a tots els peus”, la competició se celebrarà el diumenge 15 de maig a partir de les deu del matí. Amb eixida i arribada a l’Albereda, la Volta passarà per l’avinguda del Port, Eduard Boscà, Jacinto Benavente, la Gran Via del Marqués del Túria i part de la ronda interior, i passarà davant d’alguns dels monuments més significatius de la ciutat. Al llarg dels huit quilòmetres del recorregut funcionaran quatre punts d’animació i a la zona de meta es desenvoluparan tallers i jocs infantils a càrrec del grup d’animació A Riure de Burjassot.

Un tercio de cada inscripción se destinará a financiar las escuelas de deporte base de la Federación de Deportes Avanzados de la Comunidad Valenciana.
image-364997

Durant la presentació, la regidora d’Esports, Maite Girau, ha destacat la importància de la prova per a València: “Aporta valor a la ciutat i combina l’esport per a tots, l’atletisme ben organitzat i el vessant solidari”. Girau ha recordat que enguany 1 euro dels 3 que costa cada inscripció anirà destinat a les escoles d’esport base de la Federació d’Esports Avançats de la Comunitat Valenciana.

Tots els organitzadors han destacat el caràcter festiu i popular de la Volta a Peu durant l’acte de presentació de la carrera. El veterà cronista esportiu Recaredo Agulló ha recordat que es tracta de la competició atlètica més antiga de la Comunitat Valenciana i la tercera més antiga d’Espanya, “És una carrera familiar, en la qual han participat més de 375.000 corredors des de la seua primera edició en 1924”. El president de la Societat Esportiva Correcaminos, Francisco Borao, ha destacat que es tracta d’una prova “que està en l’ànima dels corredors. Tots venim d’aquella primera Volta a Peu, que assenyala l’inici de l’atletisme popular a València”.

Per la seua banda, el responsable de Relacions Institucionals de Caixa Popular, Francesc Alòs, s’ha referit a la capacitat d’integració de la Volta: “és una prova per a tots, com assenyala el seu lema d’enguany, per a qui vulga competir i per a qui vulga simplement caminar”. Alòs també ha destacat altres novetats d’esta edició, entre les quals destaca la major presència de la prova en Internet i en les xarxes socials més populars, a més de la publicació d’una aplicació mòbil dedicada a difondre tota la informació de la Volta.

El termini d’inscripció en la prova estarà obert fins al dijous 12 de maig en totes les oficines de Caixa Popular i fins al dissabte 14 en les plantes d’Esports dels centres d’El Corte Inglés. Cada dorsal costa 3 euros i el límit d’inscripcions formals arribarà fins a les 20.000. El president de la societat Correcaminos, Francisco Borao, ha recordat la importància de participar degudament acreditat, “per participar en la causa solidària, per respecte cap a la prova i els corredors i perquè tot el que s’inscriu comptarà amb una assegurança mèdica”. La tradicional samarreta que es lliura a tots els participants que creuen la meta estarà dissenyada en esta ocasió pel modista valencià Juan Andrés Mompó.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.