President Sánchez: I les dessaladores “pa Cuando?”

alejosCom a membre de Compromís, regidor en la localitat de Xilxes i, per tant, soci de govern del seu partit, què té l’alcaldia de la població, m’agradaria fer-li una petició, de la qual depèn la viabilitat econòmica del meu poble i d’altres arreu del País, què es troben en la mateixa situació. Sr Sánchez, necessitem resoldre amb urgència la problemàtica de les dessaladores.

En les darreres informacions aparegudes en premsa,  Acuamed dóna per fet la posada en marxa de les dessaladores, des de Compromís volem recordar-li al Govern d’Espanya que encara falta que assumeixen el cost de les inversions.

Com a Govern de l’estat, el que cal és acatar d’una vegada per totes els acords unànimes que s’han pres al País Valencià amb els vots favorables del seu propi partit i assumir d’una vegada per totes el cost de construcció de les dessaladores, de fet, ningú està qüestionant les dessaladores com a recurs hídric de present i de futur, el que es qüestiona és la forma de pagar-les, donat que cap persona amb dos dits de front pot pensar que una pressa tingués que ser pagada pels pobles als que afecta, sinó per la Confederació Hidrogràfica a la que pertany, amb càrrec als Pressupostos Generals de l’Estat, doncs ací el mateix.

Sembla que qüestions tant fàcils d’entendre, no acaben de ser importants per a un Govern de Progrés com es suposa que ha de ser el seu, i és per això pel què vull fer-li recordatori d’un assumpte com aquest. De fet, ja fa uns mesos va ser aprovada per unanimitat una moció a la Diputació de Castelló que anava en aquesta línia. I posteriorment al Senat va ser aprovada però sense comptar amb el vot dels Socialistes. O siga, ací voten una cosa i quan pugen a l’AVE, el que abans era important, deixa de ser-ho.

Des de Compromís volem que el Govern espanyol es faci càrrec del cost total de la construcció d’aquestes dessaladores, les quals donaran servei quan siguen necessàries i en la quantitat necessària per a cobrir la demanda; i que no es facin els càlculs únicament pensant en rendibilitat econòmica, més bé amb  l’utilització de paràmetres socials i de desenvolupament sostenible.

Per a finalitzar Sr President, m’agradaria recordar-li que el diàleg i col·laboració entre el PSOE i Compromís ha de ser el més fluït possible, per tal de donar resposta als problemes de la gent, i que hui per hui, encara s’ha de parlar de les millores que s’han de fer als PGE pensant en clau valenciana per a que es puga comptar amb el vot de la nostra formació.

Sergi Alejos Hernández. Regidor de Compromís en Xilxes i co-Portaveu d’Iniciativa-Compromís en les Comarques de Castelló.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.