President Torra: “Des del rei fins a l’últim jutge han de saber que no acceptarem aquestes sentències, perquè aquesta causa és una farsa”

f2a936e1-15d3-46a6-8b46-523cf141cb0fEl president Torra ha participat a Josa de Cadí en un dinar popular de suport i reconeixement al conseller Turull. Autor: Andreu Puig

   
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat “tots els poders espanyols, des del rei fins a l’últim jutge, que no acceptarem les sentències” contra els dirigents polítics catalans “perquè aquesta és una causa injusta i una farsa”. “Avui assumeixo el compromís de Josa, que és que hem de dir prou a aquesta farsa judicial”, ha afirmat després de participar al dinar popular en suport i reconeixement al conseller Jordi Turull, que el Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha organitzat a Josa de Cadí coincidint amb el Festival Càtar del Pirineu Català.
Durant la seva intervenció en l’acte, el president Torra ha demanat “al poble de Catalunya que comenci simbòlicament una marxa per la defensa dels drets civils que ha d’acabar amb aquestes sentències”“No podem tolerar que polítics honorables, demòcrates decents, bons homes i bones dones siguin a la presó”, ha reblat.
En l’acte l’esposa de Turull, Blanca Bragulat, ha llegit una carta del conseller escrita des del Centre Penitenciari de Lledoners, en què afirma que seguirà “ferm en les conviccions sense rancúnies”. En la missiva Turull adverteix que malgrat que “això no va de justícia, sinó d’escarment a costa del que sigui”, “seguirem a les verdes i a les madures defensant el mateix, al costat dels bons homes, els que volem pacíficament engrandir la justícia, la democràcia i la llibertat, mai al costat dels que autoritàriament ho volen empetitir”.
El president Torra i el president de l’EMD de Josa de Cadí, Alfons Escribano, han lliurat a Bragulat un bastó de caminar en homenatge a Turull.
20è aniversari del Camí dels Bons Homes
Al matí, el cap de l’Executiu ha participat en la caminada guiada que ha organitzat el Consell Comarcal per commemorar el 20è aniversari de la posada en marxa del Camí dels Bons Homes, la ruta transpirinenca que uneix el Santuari de Queralt, a Berga, amb el Castell de Montsegur, a l’Airèja, a França. El cap de l’Executiu ha recorregut els 5,9 quilòmetres que separen Gósol de Josa de Cadí, acompanyat de l’alcalde de Gósol, Lluís Campmajor; del president de l’EMD de Josa de Cadí, Alfons Escribano; de l’alcaldessa de Josa i Tuixent, Marta Poch; dels presidents dels consells comarcals de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; del Berguedà, David Font; de la Cerdanya, Ramon Moliné, i del Pallars Sobirà, Carlos Isus; del gerent del Consell Regulador del Camí dels Bons Homes, Borja Segura; dels exgerents Imma Espel, Karina Behar i Montse Subirana, i de l’historiador Carles Gascón, entre d’altres.
Quim Torra també ha visitat el Mercat d’artesans de Josa de Cadí i ha assistit a la recreació històrica “Josa 1226”, conduïda per l’historiador Carles Gascón.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.