PSPV i Compromís reclamen suport a les persones afectades per l’amiant

Ajuntament de CastellóPresenten una declaració institucional perquè l’Ajuntament de Castelló s’adherisca a la campanya Amiant Zero a Europa

PSPV i Compromís han presentat una declaració institucional perquè l’Ajuntament de Castelló s’adherisca a la iniciativa Amiant Zero a Europa promoguda per la Federació d’Associacions de Víctimes de l’Amiant a Espanya i la Federació d’Ecologistes en Acció amb el suport dels sindicats majoritaris. La proposta serà analitzada demà dilluns per la resta de grups polítics municipals en la Junta de Govern Local.

La iniciativa demana a la Diputació, a la Generalitat i al Govern central que financen les demandes dels col·lectius de treballadors que han patit l’exposició activa a l’amiant. També s’exigeix al Govern que agilite els tràmits i avancen en la creació d’un fons de compensació i suport a les víctimes de l’amiant, tal com va acordar el Congrés el 10 d’octubre de 2017.

L’amiant és una fibra natural que per les seues característiques tecnològiques excepcionals es va utilitzar durant el segle XX en múltiples sectors com la construcció, la indústria i els productes de gran consum. Es tractava d’un material amb moltes prestacions a un preu molt assequible.

En 2011 l’ús, la comercialització i distribució de l’amiant van ser prohibits a Espanya després de demostrar-se que es tractava d’un material amb efectes cancerígens. L’ús de l’amiant es va estendre durant dècades en molts àmbits principalment en el sector de la construcció per mitjà de l’amiant-ciment o el fibrociment en forma de plaques planes i ondades per a cobertes i sostres, dipòsits, canalitzacions i baixants d’aigua, etc.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.