Puig anima els valencians i valencianes a visitar la Fira del Llibre i gaudir de ‘l’experiència positiva’ que aporta el contacte amb llibres i autors

FIRA_DEL_LLIBRE_FOTO_03El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat la 52 edició de la Fira del Llibre de València, coincidint amb la celebració de Sant Jordi. Durant el recorregut, ha estat acompanyat per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, el president del Gremi de Llibrers, Ignacio Larraz, la presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV), Dolors Pedrós, i el president de l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV), Miquel Ángel Giner.

Després de visitar les diverses casetes que componen la Fira, la carpa de la Generalitat i la carpa LLIG, el cap del Consell ha animat els valencians i les valencianes a apropar-se a la Fira del Llibre de València perquè “el contacte amb els llibres, els autors, les exposicions és un gran actiu i una experiència molt positiva”.

“Llegir és una aventura, i és l’única manera de ser lliures i entendre el món. Tot el que fem perquè finalment totes les persones tinguen l’oportunitat de llegir i aprendre a través de la lectura és fonamental”, ha afirmat el President.

Puig també ha felicitat el Gremi de Llibrers i la Fundació FULL pel seu treball organitzant la Fira del Llibre de València, ja que es tracta d’un “gran esdeveniment” que “se supera cada any i ha millorat les expectatives”. Així mateix, el President ha assegurat que la Generalitat treballarà sempre perquè el sector del llibre “tinga un entorn el més favorable possible”.

A més, el cap del Consell s’ha referit al “bon moment” pel qual travessa la indústria valenciana del llibre. “Hi ha molts autors valencians nous, en valencià i en castellà, i això dóna compte de l’enorme creativitat que té la cultura a la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat.

Aquesta 52 edició de la Fira del Llibre compta amb 60 expositors i 93 casetes, tres més que en 2016, entre llibreries, institucions i entitats amb fons editorial propi. A més, hi ha 57 editorials valencianes presents, la qual cosa suposa un augment del 20% respecte a l’any anterior.

El certamen, que aquest 2017 presenta el programa més ampli de la seua història, aconseguirà un rècord pel que fa a nombre d’escriptors i escriptores que estaran a les casetes dedicant exemplars dels seus llibres, superant així les 600 firmes.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.