Ressenya literaria: Diari d’un jove maniàtic

Diari d'un jove maniàtic és un fantàstic llibre per a jovens de 12 a 16 anys. A traves de totes les històries es tracten temes com les drogues, la sexualitat, fumar o els amics.

Hui vos presentem una ressenya de tot un clàssic de la literatura juvenil en valencià: “Diari d’un jove maniàtic”. És un d’aquells llibres que marquen tota una generació, i que hui, un alumne d’Educació Secundària del Col·legi San Enrique, de Quart de Poblet, ens desgrana i analitza.

datos_libro_2
image-588302

Títol: Diari d’un jove maniàtic

Autor: Aidan Macfarlane i Ann MCPherson

Editorial: Bromera

ISBN: 9788476604588

 

hilo_argumental_2
image-588303

No es pot fer un resum de tot el lllibre, ja que el millor d’aquest llibre és que està fet com un diari, i cada dia el protagonista conta el que l’ha passat en eixe moment. Pel que hi han montons d’històries diferents, i en cadascuna es parla d’un tema per a recomanar als jòvens sobre alguns aspectes, com per exemple: drogues, tabac, etc.

També no a soles parla des de la vista d’un xic, sinò que també parla amb el diari de la seua germana, oferint-nos el punt de vista d’una xiqueta.

El protagonista és un xic de 14 anys, que viu amb la seua germana major, Sally, i amb la seua germana menor Susie. Peter també té aventures amb al seu millor amic Sam, i amb la xica que li agrada, Cilla.

valoración
image-588304

M’han agradat totes les aventures que l’ocorren, i com recomana als jòvens que en alguns moments de les seues vides, on tinguen que decidir entre fer el que està bé o fer el mateix que el reste, penses en les conseqüencies i digues no.

M’han agradat totes les coses que l’ocorren, encara que el llibre no tracta tot entorn a una història, sinò que ell va contant aquelles coses interesants que fa cada dia.

Finalment m’agrada que està fet per a la meua edat (entre 12 i 16 anys)i parla de coses que poden ocurri-te en la vida, el que fa que t’interes el llibre.

En definitiva li done un 9.

autor_reseña
image-588305

L’autor d’aquesta ressenya és Fran Cuni, alumne de 3er d’ESO al col·legi San Enrique. Ha destacat desde fa temps com a alumne excepcional, i bon company dels seus amics.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.