Ribó, Castillo i Lozano visiten el multicentre social Casa Caridad a Benicalap

Valencia Noticias | Redacción.- “Este edifici multicentre social mostra clarament la continuïtat d’un projecte que ja dura cent deu anys i que és una manera molt clara de deixar patent que en la societat valenciana batega sempre un sentiment de solidaritat i d’ajuda a les persones més necessitades”, ha afirmat l’alcalde de València, Joan Ribó, en concloure la visita que este matí ha realitzat amb les regidores Consol Castillo i Isabel Lozano a les noves instal·lacions construïdes per l’ONG Casa Caridad a Benicalap, que prompte començaran a funcionar i en les quals l’Ajuntament disposarà de 30 places per a atendre persones sense sostre.

Joan Ribó ha expressat la seua gratitud a “totes les persones que duen a terme esta important tasca”, amb la qual s’ha mostrat disposat a col·laborar “per a portar-la endavant”. En este recorregut pel nou edifici construït en un solar cedit per l’Ajuntament, Ribó, Castillo i Lozano han tingut com a amfitrions el president de Casa Caridad, Antonio Casanova, la directora, Guadalupe Ferrer, i el vicepresident de l’ONG, Luis Miralles.

Está previsto que en las próximas semanas lleguen al multicentro social Casa Caridad los primeros usuarios.
image-298802

En nom de tots els responsables d’una entitat d’arrel municipal dedicada a l’atenció social des que va ser creada per l’alcalde de València Sanchis Bergón, Antonio Casanova ha agraït la visita de Joan Ribó i els seus acompanyants “a este edifici que representa la voluntat de la Casa de Caritat de continuar treballant per les persones necessitades. Són més de cent els anys en què esta institució treballa per a aconseguir la dignitat de les persones més necessitades”.

Una escola infantil per a 90 xiquets i xiquetes

Casanova ha recordat que la vinculació històrica de Casa Caridad amb l’Ajuntament “ha sigut de sempre, i per això volem reiterar la nostra satisfacció i confiem que l’estreta relació entre estes dos institucions continue com sempre”. En eixe mateix sentit s’ha manifestat l’alcalde en escriure en el llibre d’honor de Casa Caridad, on ha expressat el seu “reconeixement i admiració a l’excel·lent tasca que desplega Casa Caridad des de fa més d’un segle en benefici de totes les persones que tenen necessitats socials a la nostra ciutat”.

Està previst que les pròximes setmanes arriben al multicentre social Casa Caridad els primers usuaris derivats de les instal·lacions que l’ONG té al passeig de la Petxina. Les noves compten amb un alberg per a convalescents amb 32 habitacions (quatre de les quals especialment dissenyades per a persones amb mobilitat reduïda), destinades a dones i hòmens sense llar o sense recursos convalescents d’una malaltia, a partir que reben l’alta hospitalària. Allí rebran les cures, l’atenció i l’acompanyament per a la seua correcta recuperació física i psíquica.

El multicentre, amb un concepte d’atenció social pioner a l’Estat espanyol, compta també amb un alberg per a famílies, allotjades en habitacions modulars, amb capacitat per a 34 persones. Estes instal·lacions estan destinades “a minimitzar les conseqüències que viuen els menors que pertanyen a famílies en risc d’exclusió”.

Altres serveis que oferirà són els d’escola infantil, amb 90 places escolars per a xiquetes i xiquets en risc d’exclusió social d’entre 1 i 3 anys d’edat, un menjador amb capacitat per a 60 comensals i un centre de dia de teràpia ocupacional, habilitats en unes instal·lacions de disseny modern que l’alcalde Ribó ha recorregut en una visita en la qual ha rebut informació detallada del funcionament de cadascun. “L’objectiu és reinserir i normalitzar les persones excloses socialment i recuperar la dignitat que els correspon”, ha insistit Antonio Casanova.

Casa Caridad compta amb quasi 80 treballadors i amb la col·laboració de 240 voluntaris, repartix anualment més de 300.000 racions de menjar, proporciona 20.000 pernoctacions anuals al seu alberg, atén 106 xiquetes i xiquets a les seues escoles infantils i presta 35.000 atencions personalitzades en els seus diferents programes de reinserció.

A més de la seu principal al passeig de la Petxina, a València gestiona el menjador del carrer de Santa Cruz de Tenerife i compta amb altres servicis a Torrent i Paterna.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.