Ribó defensa a Madrid un model turístic per a València basat en la diversificació i la desestacionalització

València Notícies | Redacció.- L’alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat este matí a Madrid, on ha participat en la jornada “Principals desafiaments per al creixement turístic més sostenible de les ciutats espanyoles”, un model turístic equilibrat que, davant del creixement indefinit, aposte per la desestacionalització, la diversificació i la dispersió de l’activitat turística per tota la ciutat i la seua àrea metropolitana.Joan Ribó. 1.

“El turisme a València és molt important, però no es pot plantejar un creixement indefinit, s’ha d’arribar a un equilibri; i, per tant, s’ha d’organitzar. Des de València pensem que és molt important plantejar-se una economia diversificada, no una economia de monocultiu; i, per tant, apostem per un turisme encaminat en dos direccions fonamentals que són la desestacionalització i una dispersió per tota la ciutat i per tota l’àrea metropolitana der l’activitat turística”, ha manifestat Joan Ribó en este debat organitzat per Exceltur-Alianza per a la excel·lència turística, al que han assistit representants de diferents ciutats i en el qual Ribó ha participat  juntament amb els alcaldes de  Sant Sebastià, Eneko Goia, Màlaga, Antonio de la Torre, i representants de l’Ajuntament de Madrid.

En esta cita estatal en la qual s’han plantejat propostes i experiències sobre “com gestionar sosteniblement l’èxit turístic de les ciutats espanyoles” i s’ha abordat el turisme urbà davant els nous hàbits ciutadans, l’alcalde de València ha defensat per a la nostra ciutat una diversificació cultural fonamentada sobre aspectes culturals, “pensant en el Palau de les Arts o el Palau de la Música”; turisme de congressos, “amb la  referència del Palau de Congressos i Fira València”; turisme de oci, turisme de festes; turisme patrimonial, “pensant en la Llotja o l’Albufera, com a patrimoni natural”, i turisme nàutic, “i ací és molt important ressaltar l’esforç que s’està fent per a engegar i en activitat tota la Marina de València”

 Apartament turístics

 De forma concreta, l’alcalde de València s’ha referit a la problemàtica suscitada davant dels apartaments turístics. “Ens preocupa perquè està suposant que en barris com el Carme o Russafa ha generat un desplaçament de persones que vivien en règim de lloguer als quals l’augment de preus està tirant fóra. Pensem que és imprescindible una regulació que comence a nivell estatal i que ens permeta que a aquells apartaments que tinguen activitat turística se’ls pot aplicar impostos de caràcter específic, per exemple a través de l’IBI”

Però, en la seua opinió, per a evitar eixa situació que provoca l’expulsió dels veïns “és necessari que els ajuntaments desenvolupen polítiques d’habitatge que contraresten eixe efecte”, a més de “treballar eficaçment en el vessant dels problemes de convivència que generen alguns apartaments turístics, sobretot a nivell de soroll i a nivell de neteja”.

 Corredor Mediterrani

L’alcalde de València s’ha referit així mateix a la mobilitat com “una peca clau” per a aconseguir una entrada de turisme de manera ordenada. Per això ha fet una reflexió  sobre la necessitat d’articular un Corredor Mediterrani “de manera òptima i completa, pensant en el tràfic de mercaderies, però també en la mobilitat de les persones”

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.