banner_990x90_EFE (1)

Ribó defensa que tots els mèrits han de ser reconeguts per igual, “independetment del sexe dels esportistes”

Valencia Noticias | Redacción.- L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat hui que l’equip de govern municipal “aspira a una societat més justa i igualitària, en la qual tots els mèrits siguen reconeguts per igual, independentment del sexe dels esportistes”. Amb estes paraules, ha rebut la Selecció Nacional Absoluta Femenina d’Hoquei Herba, que es prepara a València per a participar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016.

Durant esta recepció, que s’ha celebrat al Saló de Cristall de l’Ajuntament, Joan Ribó ha recordat el “protagonisme que té este esport a la ciutat de València, on s’han forjat algunes de les vostres grans gestes i us prepareu per a la més important de les competicions conjuminant un excel·lent nivell de joc individual en un equip que aspira a tot –fins i tot a medalla– i que ja ha demostrat que té una clara vocació guanyadora”.

Ribó recibió a la Selección Nacional Absoluta Femenina de Hockey Hierba, que se prepara en Valencia para participar en los Juegos Olímpicos de Rio de Janeiro 2016.
image-318549

Acompanyat de la regidora d’Esports, Maite Girau, i la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, l’alcalde ha destacat: “Vosaltres representeu el vigor i el creixent potencial de l’esport femení a l’Estat espanyol, ratificat i refermat per èxits continus que a poc a poc van contribuint a aconseguir eixa igualtat entre hòmens i dones que també és necessari aconseguir en l’àmbit esportiu”.

“Ens sentim orgullosos del vostre treball, i eixa satisfacció la multiplica el fet que tot eixe treball, tota eixa àrdua preparació, siga en una instal·lació municipal, el Poliesportiu Municipal Mare de Déu del Carme de Beteró, al districte Marítim, que des de la seua construcció en 2008 s’ha convertit en lloc d’acolliment i preparació de les seleccions nacionals d’hoquei de totes les categories, i també en el lloc on moltes xiquetes i xiquets valencians, a través de les escoles esportives municipals, s’estan forjant com a jugadores i jugadors”, ha indicat l’alcalde.

En la seua intervenció, l’alcalde ha al·ludit als quatre clubs d’hoquei existents a la ciutat, el València Club d’Hoquei, CH Carpesa, Club Deportivo Giner de los Ríos i Club d’Hoquei Xaloc, que compten amb més de 140 equips entre totes les categories, integrats en un 40 per cent per xiquetes i xiques que confirmen la consolidació i el creixement continu de l’esport femení.

“En un moment difícil per a la ciutat de València amb les notícies de les últimes setmanes, és reconfortant poder alegrar-se i presumir de les coses bones, poder acollir competicions internacionals en el camp d’hoquei de València, que ens situa en una posició destacada com a destinació per a equips i combinats nacionals d’hoquei dels cinc continents”, ha destacat Ribó, que ha matisat que “este tipus de coses són per les quals volem ser reconeguts els valencians”.

Pel que fa al camp d’hoquei esmentat, Ribó ha explicat que el fet de canviar el color verd pel blau, una decisió que podia semblar una qüestió sense importància, va propiciar una millor visió de la bola tant en directe com en les retransmissions de televisió, i l’exemple de València ha sigut seguit fins i tot en els jocs de Londres i en els pròxims de Rio de Janeiro.

“De la mateixa manera que aspirem a ser una referència en bones i honestes pràctiques de govern, en transparència, en participació ciutadana, ens agrada ser-ho també en l’esport, i que haja sigut ací, en eixe camp blau, on al mes de juny de 2015, en la Women’s Hockey World League Semi Final Olimpic Games 2016 Qualifyng Tournaments, la selecció absoluta femenina de la qual formeu part va aconseguir la classificació per al Brasil”, ha assegurat.

“Aquell preolímpic 2015 va ser bo per a l’esport a Espanya, per a vosaltres i per a esta ciutat, també a escala econòmica, amb un impacte, avaluat per la Universitat de València, superior a un milió d’euros, i un èxit organitzatiu que ha contribuït perquè molts equips nacionals ja classificats per als jocs olímpics vulguen fer ací les seues estades i competicions de preparació, en una instal·lació amb una superfície idèntica a la que tindran els camps de l’estadi olímpic de Rio de Janeiro”, ha afegit.

Marca Hoquei València

Finalment, Joan Ribó ha manifestat el seu desig que València, que ja té el referent de les carreres populars, de la seua marató, la mitja marató i els 10 K, com a motor d’un turisme esportiu que aporta a la ciutat en molts aspectes i tots positius, també trobe este motor econòmic en l’hoquei, amb les més de 13.000 pernoctacions previstes en els esdeveniments internacionals ja concedits a les instal·lacions de Beteró per la Federació Espanyola.

“Esta és una molt bona notícia per a la ciutat, millor encara si tenim en compte que el prestigi internacional de la marca Hoquei València s’ha aconseguit sense grans inversions ni costos econòmics, ni tampoc obres faraòniques”, ha celebrat l’alcalde davant de les esportistes, de qui espera “que porten una medalla de Rio”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.