Ribó destaca las fortalesa de les cooperatives i empreses socials davan de les dificultats de les crisis econòmiques

València Notícies | Redacció.- L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat este matí en l’acte institucional pel XXX aniversari del Centre Internacional d’Investigació i Informació de l’Economia Pública, Social i Cooperativa (CIRIEC-España), organitzat per la Universitat de València, i en què ha pres part també el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

Ribó ha denunciat els efectes de la crisi econòmica, “tan dura i tan carregada sobre les esquenes de la classe treballadora, víctima dels acomiadaments, els retalls i els contractes d’un dia o d’una setmana”. Però tots estos efectes, ha argumentat, “han demostrat que les empreses fonamentades sobre les justes bases de l’economia pública, social i cooperativa han resistit millor les dificultats, han tingut més capacitat per a fer front a l’adversitat i per a mantindre una ocupació digna des de l’aposta d’una societat més solidària dins d’un marc de justícia social”.

joan-ribo
image-428660

Ribó ha exposat davant d’un auditori integrat per nombroses autoritats polítiques, econòmiques i acadèmiques, “la importància de buscar fórmules que contribuïsquen a aconseguir una societat més justa i solidària des del món laboral”, una labor que precisament centra l’activitat de CIRIEC. “Fórmules”, ha defés l’alcalde, “que ens allunyen de la precarització i la desregularització, sense per això deixar d’apostar per l’eficiència, la innovació i la recerca de l’excel·lència empresarial”.

Per això, ha destacat el treball de tres dècades del Centre CIRIEC per a millorar el món del treball i les relacions econòmiques a través d’una permanent activitat acadèmica i científica que, ha subratllat, “tenia i té la clara voluntat de contribuir a consolidar l’estat social i democràtic de dret i d’impulsar la justícia social en el món de l’economia i el treball”.

L’acte commemoratiu celebrat en el Paranimf de la Universitat de València ha comptat amb la presència del conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el president de CIRIEC-Internacional, Alain Arnaud, i el president de la Confederació Empresarial Espanyola de l’Economia Social, CEPES, Juan Antonio Pedreño.

Implicació dels treballadors i benefici social

Durant la seua intervenció, l’alcalde Ribó ha posat de manifest la importància de la labor de mútues, empreses socials, societats laborals, fundacions i cooperatives, “on les persones”, ha afirmat, “prevalen sobre el capital, on es fomenta la participació democràtica, la implicació dels treballadors en la gestió empresarial i es busca, com a valor afegit, que el benefici obtingut repercutisca col·lectivament en tot l’entorn social”.

Per això ha destacat la importància que té per a l’equip de govern de l’Ajuntament de València “l’impuls de l’economia social, que”, ha assegurat, “és un aspecte estratègic de la nostra política en favor de les ciutadanes i ciutadans”. En este sentit, ha manifestat la seua satisfacció pel fet que la seu de CIRIEC Espanya estiga precisament en la nostra ciutat.

Després de les intervencions de les persones de la taula, ha pres la paraula el catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat i president de la Comissió Científica de CIRIEC Espanya, José Luis Monzón, qui ha pronunciat una conferència sobre la importància de l’economia social.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.