Ribó: “No es tracta solament d’eixir de la crisi, sinó d’avançar en una altra direcció que, d’alguna manera, ajude i potencie la defensa contra el canvi climàtic”

 El cientific nord-americà Edward s. Rubin ofereix a joan ribó tota la seua col·laboració i ajuda en la lluita de València contra el canvi climàtic

Forma part del Panell Internacional sobre el Canvi Climàtic.

Edward S. Rubin, un dels principals experts mundials en canvi climàtic, co-guanyador del Premi Nobel de la Pau i catedràtic d’Enginyeria i Política Pública de la Carnegie Mellon University, als Estats Units, ha oferit tota la seua col·laboració a l’alcalde, Joan Ribó, i a l’Ajuntament de València en les iniciatives que està duent a terme en l’àmbit mediambiental. “M’oferisc per a posar-vos en contacte amb altres ciutats i experts per a dos coses: per a aprendre del que ells ja estan fent i poder-ho aplicar ací, i perquè ells sàpien el que s’està fent a València”, ha afirmat Rubin després d’entrevistar-se hui amb Joan Ribó

“Si hi ha alguna manera de poder ajudar-vos en qualsevol cosa m’agradaria i m’alegraria molt fer-ho. Vull jubilar-me ací a València i m’encantaria que fóreu els líders en este tema. Seria molt important per a mi. Si puc ajudar de qualsevol manera, m’apunte”, ha manifestat Edward S. Rubin, que forma part del Panell Internacional sobre el Canvi Climàtic.

L’alcalde Ribó s’ha mostrat molt satisfet de la seua entrevista amb Rubin. “Ha sigut un plaer rebre’l i poder conversar amb ell sobre un assumpte que em sembla molt important per a la ciutat de València, a la qual el professor ve amb assiduïtat. Ha sigut del màxim interès compartir una sèrie de reflexions sobre els resultats de la Cimera de París i les possibilitats d’aplicació de mesures de prevenció del canvi climàtic”.

En este sentit, Ribó s’ha referit al fet que Rubin “es planteja la prevenció del canvi climàtic no com un exercici d’austeritat sinó com un exercici d’impuls de les noves tecnologies, d’avançar a nivell científic en plantejaments de noves polítiques i noves formes industrials, també com una oportunitat per a l’economia. No es tracta solament d’eixir de la crisi, sinó d’avançar en una altra direcció que, d’alguna manera, ajude i potencie la defensa contra el canvi climàtic”.

L’alcalde ha agraït l’oferiment de col·laboració d’este prestigiós científic i investigador. “Espere que podrem col·laborar molt en el futur; que estigues molt temps a València i ens pugues ajudar i orientar en tots els treballs que estem fent amb la FAO o a través de l’acord al que arribem les ciutats per a prevenir el canvi climàtic i reduir en un 40% les emissions de CO2 abans de 2030. La teua experiència ens pot servir i estimular moltíssim”.

Tots dos han destacat la “sintonia i complicitat” que hi ha hagut en esta trobada quant als criteris mediambientals “entesos no com un sacrifici de la gent , dels ciutadans, sinó com un exercici plaent i gojós d’assumpció de línies d’actuació tecnològiques i econòmiques que servisquen al mateix temps per a eixir de la crisi”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.