Ribó: “Pera netejar esta casa on la senyora Barberá ha estat molts anys, és imprescindible la seua renúncia i la dels regidors”

Valencia Noticias | Redacción.- Després de l’alçament del secret del sumari sobre la investigació judicial que afecta el Grup Municipal Popular i l’anterior Equip de Govern, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha apel·lat a la “decència política” per a reclamar que s’aparten de les institucions.

L’alcalde de València, Joan Ribó, a preguntes dels periodistes, s’ha referit a l’alçament del secret de sumari de l’Operació Taula, per a expressar que les línies roges no les marca un jutge, sinó la “decència política, i estem davant d’un cas d’indecència política”. Per això, commina els regidors del Grup Municipal Popular que continuen investigats per este cas, així com l’ara senadora Rita Barberà, a apartar-se dels seus càrrecs per tal de no “tacar les institucions”, i ha posat com a exemple les gravacions de l’ex-regidora popular María José Alcón, que hui reprodueixen diversos mitjans, i que “són una confessió en tota regla”. Unes gravacions que, per a l’alcalde, s’emmarquen en la “indecència política” a què s’ha referit.

Joan Ribó, alcalde de Valencia.
image-340762

Joan Ribó, alcalde de Valencia.

“Hi ha una cosa molt clara: per damunt del que diga la senyora Barberá, hi ha unes declaracions gravades d’una exregidora que diu coses molt clares. I per damunt del procés judicial hi ha un element de decència política, especialment quan ens trobem davant de presumptes delictes del Codi Penal.

“No és una qüestió d’una imputació o no ho dic per la senyora Barberá i per tots els regidors que tenim ací: és una qüestió de decència política, perquè estem davant d’un delicte flagrant, castigat en el Codi Penal, article 301, amb penes importants”, ha afirmat el primer edil.

L’alcalde ha assegurat no estar sorprés per les manifestacions este matí de l’ex alcaldessa Barberá, però ha apel·lat a la seua responsabilitat “per a netejar esta casa on ella ha estat molts anys”.

“És imprescindible la seua renúncia i la dels regidors perquè esta casa puga tornar a tindre la imatge i la confiança de la població en què ací es fa una política transparent i clara; i per a això és imprescindible la seua renúncia”, ha subratllat.

A més, l’alcalde hi ha apel·lat a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig: “no és ella qui marca la línia política del PP, sinó els imputats per corrupció del seu partit. I no és ja no és una qüestió de les normes del partit, sinó de flagrant indecència”.

“Li ho diem a la senyora Bonig i al senyor Rajoy han passat massa coses, i només amb un colp de timó de manera clara es pot arreglar esta situació. No hi ha una altra solució”, ha conclòs Joan Ribó.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.