Ribó y Soriano anuncien el començament d’11 actuacions en parcs urbans

València Notícies | Redacció.- L’alcalde de València, acompanyat per la regidora de Merdi Ambient, Pilar Soriano, ha destacat que al costat de l’inici dels treballs del nou parc de l’ermita de Orriols “comencem setembre amb 11 obres de millora en parcs i jardins de tota la ciutat de València i recuperem així espai públic i de qualitat per a la ciutadania.” Abans que Soriano haja informat dels aspectes concrets del llargament reivindicat parc de l’ermita de Orriols, amb una superfície de 3.965 metres quadrats i un pressupost de 262.320 euros, Ribó ha insistit en la idea i importància d’eixa recuperació “per a una ciutadania que cada vegada considera més important la relació amb la natura, com ha quedat reiteradament de manifest en els pressupostos participatius tant de 2016 com de 2017, on els projectes més votats han sigut els de parcs i jardins, i mobilitat”.Pilar Soriano y Joan Ribó.

“Els parcs i jardins són espais de qualitat de vida, espais de relació intergeneracional i espais de socialització”, ha destacat Ribó, “a més d’elements fonamentals per a les ciutats i la convivència ciutadana en un nou model de relació amb la natura”, ha continuat l’alcalde de València abans perfilar el model de parc urbà pel qual aposta el Govern de la Nau: un model de parc sostenible, de baix manteniment i el més proper possible a la natura del nostre país”. Ha posat com a exemple l’ampliació dels Jardins de Vivers i s’ha referit a la ferma voluntat d’invertir en tots els barris perquè compten amb estos espais verds

Com a exemple d’eixa voluntat, Ribó ha enumerat succintament la resta d’intervencions en parcs i jardins que van a començar este mes de setembre, sobre les quals després s’ha estès la regidora de Medi ambient, Pilar Soriano. Inclouen el parc del carrer Guàrdia Civil, el de la Plaça de l’Església de la Fonteta, el nou parc de Borbotó, un altre a Benifaraig, l’actuació en el carrer Trafalgar (Camins al Grau), Quatre Carreres, Rascanya, Pla del Real o Miniaturista Meseguer, en Benimámet, on ha recordat que està prevista una altra gran infraestructura verda com és el Parc Lineal.

En un altre moment de la seua intervenció s’ha referit a actuacions de manteniment i millora “molt necessàries en alguns casos després de més de 30 anys” en parcs ja existents com el de Benicalap, altres en marxa com la del Parc Central, o l’acord amb Generalitat i Port per a escometre el futur Parc de Natzaret, sense oblidar tampoc els projectes d’horts urbans en barris com a Sant Marcel·lí o Marxalenes, la restauració de les pèrgoles del Jardí del Túria o la necessitat que Iberdrola escometa com més prompte millor el soterrament de la línia de mitja tensió que permeta la més segura i plena utilització ciutadana del Parc de Malilla. “Per un parc públic no pot passar una línia de mitja tensió”, ha dit l’alcalde de València.

Una ciutat de parcs i places

“Volem una ciutat amable on la gent es trobe a gust, i per a aconseguir-la els parcs urbans, en tots els barris, són un aspecte fonamental. Volem una ciutat de parcs i de places”, ha afirmat Joan Ribó, que ha informat que 15 projectes triats en el procés de projectes participatius van a començar a executar-se en este mes de setembre.

Pilar Soriano ha expressat la seua satisfacció pel començament de les obres que, en un termini previst de 4 mesos, permetran convertir el solar fins ara utilitzat com a aparcament en el nou parc de l’ermita de Sant Jeroni, en el barri de Orriols “i el compliment d’un compromís polític del Govern de la Nau”. Este jardí és una reivindicació històrica dels veïns i veïnes del barri pràcticament des de 1980, com va quedar clar per última vegada a través de la iniciativa Sembra Orriols, en la qual es van pronunciar sobre com volien que fóra eixe espai ciutadà.

Soriano ha destacat el compliment de l’objectiu de recuperació de la memòria i la identitat del barri, l’ordenació de les parcel·les entorn del parc i la creació de nous espais sostenibles i integrats que permetrà esta infraestructura que millorarà la connectivitat d’Orriols. Ha explicat que el projecte té tres parts; l’ermita preexistent, la zona de parc pròpiament dita i la part de camins. Quant a la vegetació i l’arbrat triats “propi de l’entorn de les ermites de l’horta valenciana” destaquen les moreres sense fruit i els arbustos mediterranis.

També ha detallat la regidora de Medi ambient, Pilar Soriano, el sistema de drenatge i recollida d’aigües pluvials amb que es va a dotar el parc de l’ermita de Sant Jeroni, que comptarà amb un talús en el qual s’instal·laran els jocs infantils i amb un espai de terra morterenca compatible amb els usos històrics que ha tingut fins ara. “Volem que el parc complisca la funció social i cohesionadora de les dues realitats que existeixen en el barri, que siga un nexe, un punt d’unió”.

Ha assenyalat Pilar Soriano que els altres deu projectes de parcs i jardins que este mes s’inicien, alguns dels quals conclouran enguany i uns altres a començament de 2018, sumen un pressupost conjunt d’aproximadament 2 milions d’euros.

Este és un resum de les actuacions:

QUADRE 1. Relació d’obres que començaran durant el mes de setembre.

  Metres quadrats Inversió
De nova creació Jardí de l’Ermita d’Orriols 3.965 262.320,31
Remodelacions d’envergadura Jardins del C/Guàrdia Civil 400 66.626’66€
Ajardinament de la plaça de l’Església Font de St. Lluís 641 56.000€
Ajardinament C/Joan Baptista Pastor (Borbotó) 2.077 55.745€
Ajardinament de la plaça del Greco (Benifaraig) 392’18 60.467€
C/Trafalgar-Dama d’Elx (Camins al Grau) 340 55.745€
C/Pepita Samper (Quatre Carreres) 812’85 56.000€
C/Bèlgica (Pla del Reial) 463’1 56.000€
C/Esteban Dolz de Castellar (Rascanya) 355 56.000€
C/Miniaturista Messeguer (Benimàmet) 1.153 56.000€
Pça. Asensi Magraner 2.779 56.000€

* A banda d’estes actuacions, cal tindre en compte la urbanització que també s’enceta dels horts urbans de la Rambleta, al barri de Sant Marcel·lí; la remodelació del jardí del C/Joaquim Dualde, a Marxalenes; i la remodelació del jardí del C/Ramon de Castro, a Patraix.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.