banner_990x90_EFE (1)

Rocío Briones critica la falta de lideratge i sensibilitat del Govern en matèria de foment de l’ocupació

La directora general de Formació i Ocupació del Servef, Rocío Briones, després de la seua participació aquesta setmana en la Conferència Sectorial d’Ocupació convocada pel Ministeri de Treball ha lamentat “la total falta de sensibilitat de l’actual Govern amb l’ocupació, que és sens dubte el major problema per a les ciutadanes i ciutadans en l’actualitat”.

Briones ha criticat al Ministeri per haver esperat a l’últim mes de l’any per a dur a terme la conferència sectorial que reuneix a les comunitats autònomes “de la qual ens hem tornat sense ni tan sols saber quan es va a publicar la distribució territorial dels pressupostos de polítiques d’ocupació per a les autonomies de 2015”.

Per a Briones, l’absoluta falta de previsió i planificació de les polítiques en matèria de foment de l’ocupació del Govern està abocant al fracàs a programes com la Garantia Juvenil o el Programa extraordinari d’Activació d’Ocupació que, segons ha explicat la directora “tenia com a objectiu atendre a 450.000 persones i solament s’ha aconseguit el 15% d’aqueixa xifra”.

Respecte a la Garantia Juvenil ,la directora ha posat l’accent en la necessitat que “estiga gestionada pel servei públic d’ocupació estatal i que els joves puguen ser usuaris mitjançant l’eina del programa ja existent en el servei públic d’ocupació i no mitjançant la nova eina que ara s’han inventat, que és totalment desconeguda i l’única fi de la qual és evitar un efecte anomenada dels joves que engreixe les llistes de l’atur.”

Així mateix, la directora ha criticat la inacció i falta de lideratge del Ministeri que “a més intenta traslladar la responsabilitat de la no execució dels programes a les Comunitats Autònomes” i ha reclamat al Ministeri de Treball major transparència i participació de les comunitats.

Durant la Conferència Sectorial, el Ministeri va presentar a les comunitats el programa per als aturats de llarga durada dotat amb un presupost total de 77 milions d’euros per a les autonomies, dels quals 9 milions corresponen a la Comunitat Valenciana. Aquests diners alliberats haurà d’estar compromès abans del 31 de desembre sense possibilitat de derivar la despesa a 2016.

Referent a açò, la directora ha manifestat que “encara que celebrem qualsevol iniciativa que vaja encaminada a fomentar l’ocupació, traure un programa d’aquestes característiques amb menys de dos mesos de temps per a executar els nou milions que corresponen a la Comunitat , és un reflex de de la política d’aparador del Govern, que únicament mostra preocupació per les estadístiques”.

Segons el parer de Briones, “encara que es tracta d’un regal enverinat, tenim la responsabilitat de gestionar les polítiques actives d’ocupació i no anem a dir que no, encara que hàgem de treballar a contra rellotge per a no perdre part dels diners assignats, que ha d’estar compromès abans d’acabar l’any.

“Ara bé, reclamem al Govern flexibilitat en la utilització del pressupost, en la justificació i que ens permeta la possibilitat de destinar part del mateix a ampliar programes ja existents” ha finalitzat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.