Sandra Gómez rep més de 200 joves per a treballar durant un any a l’Ajuntament

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de València ha donat la benvinguda als més de 200 joves que gaudiran d’un contracte anual després d’haver sigut seleccionats dins de la iniciativa “Anem!” i del Programa d’Incentius a la Contractació de Persones Joves no Qualificades (EMPUJU). Este matí, la regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Sandra Gómez, els ha rebut en l’inici d’esta experiència laboral que s’allargarà durant un any i en la qual percebran entre 18.000 i 26.000 euros bruts.

Els més de 200 joves no qualificats seleccionats pel programa d’ocupació jove “Anem!” van iniciar a principi d’agost el seu contracte laboral d’un any de duració a l’Ajuntament de València. Sandra Gómez, regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, ha rebut hui els i les seleccionades a l’hemicicle municipal. Els contractats desenvoluparan funcions pròpies d’obra de paleta, jardineria, pintura, fusteria, lampisteria, electricitat, neteja i informació mediambiental, entre altres.

Jóvenes en el Ayuntamiento.

Durant la recepció, Sandra Gómez ha subratllat “la rellevància d’esta nova acció que dóna l’oportunitat a mig miler de joves de tindre la seua primera experiència laboral i que es presenta com un fet positiu no solament per a ells i elles, sinó també per a la ciutat de València”.

Amb esta incorporació i al costat de la dels altres 250 joves qualificats que es van incorporar als seus llocs el 4 d’agost, es completen totes les ocupacions oferides pel programa d’ocupació jove “Anem!”.

Accions d’ocupació jove ‘Anem’

Per a pal·liar les elevades taxes de desocupació dels joves valencians, l’Ajuntament de València ha contractat 500 persones amb qualificació i sense per a promoure la seua inserció laboral a través de les subvencions concedides pel SERVEF (programes EMCUJU i EMPUJU). Als 8 milions d’euros assignats per l’entitat, l’Ajuntament va sumar un altre milió d’euros de fons propis per a ampliar la convocatòria a més beneficiaris i arribar així al mig miler.

A més de la iniciativa contractual, el consistori ha apostat també per la formació en idiomes amb l’oferta de 300 places per a cursos gratuïts intensius d’estiu. Els cursos, realitzats estos mesos de juliol, agost i setembre per personal qualificat, formen els joves en nivell intermedi d’anglés, amb la finalitat de poder superar els exàmens de certificació oficials.

A això cal afegir l’ajuda anunciada per Sandra Gómez per al pagament de les taxes d’exàmens oficials de nivell B2, a través de les ajudes municipals “València Activa Jove: formació anglés”, que pagaran les taxes a aquells i aquelles que aproven les proves de certificació, amb l’objectiu de premiar el seu esforç.

La primera tinenta d’alcalde ha plantejat la desocupació juvenil com un “gran problema social que s’ha de combatre” i ha destacat que des de València Activa, la marca que aglutina tota l’oferta en matèria d’ocupació, emprenedoria i formació de l’Ajuntament, “apostem per la creació d’ocupació de qualitat, com també per una formació contínua i gratuïta”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.