BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Sandra Gómez valora “molt satisfactòriament” els cursos sobre violència de gènere que han rebut la policia Local

En 2015 es van dictar a València 457 noves ordres de protecció de víctimes.

L’Ajuntament impartirà en els instituts cursos d’igualtat en les relacions afectives i de detecció del maltractament físic i psicològic al personal sanitari.

Durant l’any 2015, fonamentalment a través del grup GAMMA d’atenció a dones maltractades, la Policia Local de València va atendre 20.000 trucades telefòniques relacionades amb violència masclista, va realitzar 1.869 visites a domicilis, 408 entrevistes en dependències policials, va intervenir en 946 incidències, va participar en la gestió de 809 denúncies i en 212 acompanyaments a les dones víctimes, segons les dades facilitades este matí per la regidora Sandra Gómez, que ha qualificat de “molt satisfactoris” els resultats dels cursos sobre este tipus de violència impartits entre l’11 de novembre i el 17 de desembre, als quals han assistit més de 1.200 agents.

Sandra Gómez  (1)
image-292694

“S’han complit tots els objectius que ens plantegem en organitzar estos cursos de formació integral i presa de consciència”, ha afirmat Sandra Gómez abans de posar l’accent en la dimensió d’esta forma de violència que ha causat 750 morts des de l’any 2003. La regidora ha informat que a València hi ha vigents 1.283 ordres de protecció de dones víctimes de violència de gènere, ”de les quals 457 corresponen a l’any 2015 i 228 estan gestionades per la Policia Local”.

“També han servit estos cursos per a visibilitzar altres formes de violència masclista igualment rebutjables, com determinats comentaris o floretes davant dels quals cal tenir tolerància zero”, ha comentat Sandra Gómez, que ha destacat dos punts clau d’estos cursos de formació: l’enfocament preventiu i la importància de la primera assistència a la víctima en què cal transmetre-li la importància que interpose una denúncia.” Que sàpia que no està sola en eixe terror que suposa conviure diàriament amb un maltractador”. En estos moments únicament es denuncia aproximadament un 10% dels casos de violència masclista.

“En la primera intervenció cal estar preparats i tenir clars els protocols per a realitzar una correcta assistència a la víctima, que moltes vegades es penedeix, es desdiu i no vol denunciar”, ha afirmat Sandra Gómez. Els cursos impartits han abordat, a més d’eixe eix prioritari d’ajuda i atenció a les víctimes, els protocols d’intervenció en altres aspectes com la detenció de l’agressor. “Però sempre és fonamental que existisca eixa denúncia”.

Sandra Gómez s’ha referit igualment a la “necessitat d’evitar una segona victimització de les víctimes per part de les institucions, actuant amb celeritat i amb major implicació per part de totes les administracions, dins d’eixe canvi de paradigma en l’actuació en casos de violència de gènere”.

CURSOS D’IGUALTAT

La regidora ha anunciat que en els instituts de València s’impartiran cursos d’igualtat en les relacions afectives, i també que es formarà el personal dels centres de salut de la ciutat “per a detectar casos de violència masclista no solament en aspectes físics, sinó també psicològics”. De la mateixa manera, es continuarà amb l’impuls a la capacitació i implicació de la Policia de Barri “sempre posant la víctima en el centre de la intervenció”.

Ha elogiat la labor que realitza el Grup GAMMA, “que ha tingut nombrosos reconeixements per la seua labor i ha rebut amb il·lusió el canvi i la implicació de la nova corporació municipal per a recolzar el seu treball, perquè cal seguir millorant i aconseguir una major coordinació, perquè cal posar a la seua disposició tots els mitjans i recursos. Queda molt camí per caminar”.

Sandra Gómez s’ha referit igualment al treball que es realitza des de la Policia Local dins de programes europeus sobre violència de gènere, “com la línia d’actuació específica a dones immigrants que són víctimes d’eixe flagell, però també d’altres com l’ablació o els matrimonis forçosos”.
Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.