Sarrià visita les obres de la subestació elèctrica de Aqua, que donarà servici al nord-oest de la ciutat, Front Marítim i Cabanyal

València Noticies | Redacció.- El responsable de l’àrea de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha visitat ahir les obres de la subestació elèctrica Aqua, les obres de la qual van començar en 2012 i està previst que finalitzen el primer semestre de 2017. El pressupost d’esta obra compartida per Iberdrola i Red Eléctrica es calcula entre 35 i 40 milions d’euros, als quals finalment hauran de fer front els ciutadans a través del rebut de la llum, dels quals al voltant de 27 corresponen a l’obra civil i la resta a la part de cablatge i connexió amb la subestació del Cabanyal.

La subestación de Aqua se está construyendo de forma totalmente subterránea.
image-359077

En esta visita, el regidor Vicent Sarrià ha estat acompanyat per Bonifacio Álvarez, director de Distribució d’Iberdrola, i altres representants d’esta empresa i de Red Eléctrica. Es tracta d’una central amb quatre transformadors que permetrà oferir un servici de qualitat en el subministrament a la zona nord-oest de València, Front Marítim i Cabanyal. “avançant-se a les previsions de desenvolupament urbà i econòmic d’una àmplia zona de la ciutat”.

La subestació d’Aqua s’està construint de forma totalment subterrània. La part de pilotatge a una cota de -40 metres i la part d’estructura a una cota de -18 metres. Quan finalitzen les obres, totalment cobertes, la rotonda d’Aqua quedarà convertida en una zona enjardinada de 5.000 metres quadrats que comptarà ja amb la plataforma que permetrà que en el futur la travesse el tramvia sense necessitat d’escometre nous treballs.

Vicent Sarrià ha destacat que es tracta “d’una infraestructura de futur per a la ciutat que té ja en compte les necessitats de subministrament elèctric que poden tindre en els pròxims anys els ciutadans que visquen, per exemple, a les zones delimitades pels PAI del Grau i camí Fondo del Grau. Son unes obres necessàries que garantixen un consum de qualitat present i futur”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.