Sense data perquè l’Arxiu Històric Provincial de Castelló siga una realitat 

El senador de Compromís, Carles Mulet, va presentar una pregunta escrita dirigida al Govern demanant explicacions al Govern pel retard a fer realitat l’Arxiu Històric Provincial.
Mulet va preguntar en quina data s’ha procedit a formalitzar la cessió d’aquest espai, que s’explicara si han visitat tècnics del Ministeri de Cultura aquest immoble, que s’informara si segons els tècnics del Ministeri, reuneix les condicions per a situar en aquest edifici l’Arxiu Històric Provincial de Castelló. També es va preguntar què actuacions s’han de dur a terme per a poder situar l’arxiu, o para quan estima el Ministeri de Cultura que l’edifici podrà començar a albergar els fons documentals de l’Arxiu Històric Provincial? I saber a qui correspon realitzar aquest trasllat, al Ministeri de Cultura o a la Generalitat Valenciana?

La resposta textual del Govern és ” En relació amb la informació sol·licitada, s’indica que, amb data 8 de febrer de 2011, es va subscriure pel Govern, a través dels llavors Ministeri d’Economia i Hisenda i Ministeri de Cultura, l’acta d’afectació al domini públic, amb destinació a serveis del llavors Ministeri de Cultura, d’una parcel·la situada en la partida de Bovalar de Castelló, tot açò en compliment de l’establit en l’Ordre de la Ministra d’Economia i Hisenda, de 28 de desembre de 2010 (annex) per la qual es disposa l’afectació al domini públic, amb destinació a serveis del Ministeri de Cultura, d’aquesta parcel·la de terrè situada en la partida Bovalar de Castelló, per a la ubicació de l’Arxiu Històric Provincial. El Govern, a través de la Gerència d’Infraestructures i Equipaments (GIE) del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, ha realitzat nombroses visites a l’edifici afecte al domini públic per a albergar a l’Arxiu de Castelló, a fi d’analitzar i avaluar la seua conveniència. Comprovada la seua idoneïtat, es va realitzar un concurs d’idees a través d’un procediment negociat sense publicitat. El guanyador d’aquest concurs va ser el despatx d’arquitectes Nitidus Arquitectes, S.L.P. al que se li va adjudicar la redacció del projecte bàsic per un import de 71.964,75 euros. El Govern està preparant la licitació per a adjudicar la redacció del projecte d’execució i adreça de l’obra. També serà estudiat pels tècnics responsables del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, tant en els seus aspectes tècnics com a funcionals, així com pels tècnics que designe la Comunitat Autònoma, per a verificar que cobreix totalment el programa de necessitats establit per al futur Arxiu, incorporant-se al projecte totes les modificacions que siguen necessàries. A partir d’aquest moment, s’iniciarà la tramitació d’un concurs obert per a adjudicar l’execució de l’obra. Abans de la finalització de les obres s’inicia l’adquisició dels equipaments, per al que es treballarà estretament amb els responsables de l’Arxiu i aquells representants que designe la Generalitat Valenciana, que adopta la decisió d’iniciar el traspàs dels fons atenent al desenvolupament de l’equipament.
D’aquesta resposta es desprendre que no existeix data. per a la licitació que permeta adjudicar la redacció del projecte d’execució i adreça de l’obra, per tant, no existeix tampoc cap data en el horitzó perquè aquest arxiu siga realitat.

Des de l’ajuntament de Castelló, la regidor de Cultura, Verònica Ruiz ha destacat que la pilota està en la teulada del Ministeri des de fa anys ” ens hem preocupat constantment per aquesta paràlisi, i hem vist també la insistència i perseverança del Conseller Vicent Marzà a exigir al Ministeri avanços, però portem anys d’espera, mentre seguim sense tenir un arxiu en condicions, malgrat haver-se cedit fa anys l’espai necessari” 

Mulet ha recordat que es tracta d’una falta de voluntat ” de res ens serveix que en els pressupostos de l’Estat es puguen posar partides pressupostàries si després no fan complir els terminis en condicions, anem a continuar exigint que les comarques de Castelló tinga un Arxiu Històric Provincial en condicions”

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.