‘Síndrhomo’, una tragicomèdia extravagant i poc higiènica sobre la supervivència

El Péndulo | Redacció.- Dos germans amb pensaments divergents però units en la mateixa situació de desesperació: ell amb Síndrome de Diògenes i ella sumida en una crisi existencial. I una tercera persona en discòrdia que és el bàlsam surrealista que, curiosament, els ancora a un indici de salvació en el present. Síndrhomo arriba hui al festival Tercera Setmana per explicar la història de tres nàufrags que intentaran convertir les deixalles en adob, el fracàs en supervivència, amb l’amarga ombra d’un passat que no arriba a difuminar els seus records. Una tragicomèdia dirigida per Xavo Giménez, sobre un text de María Cárdenas (Premi Max 2017 en la categoría d’Autoria revelació) que demostra que la comunicació és la qualitat essencial de l’ésser humà i la més necessària. La Sala Matilde Salvador de La Nau acollirà la representació a les 19 hores.

La companyia La Teta Calva, productora d’aquest espectacle, es forma en 2013 amb María Cárdenas i Xavo Giménez. Els dos compten amb una àmplia experiència en companyies com La Pavana, Albena Teatre, Perros Daneses, Companyia Teatre Micalet, entre d’altres. L’obra Ático, estrenada a l’Espacio Inestable, en va suposar el punt de partida, a la qual han seguit noves històries de Xavo Giménez, com Penev o Llopis, que han consolidat la companyia. Per la seua banda, Cárdenas és autora de textos imprescindibles com el guardonat Adiós Todavía (Premi Ciutat d’Alcoi) o el ressenyat Síndrhomo. Ambdós autors han conquistat també el públic jove, i no tan jove, amb l’adaptació de Las Aventuras de T. Sawyer junt amb el Centre Teatral Escalante.'Desde el infierno' (Foto-Sergi Vega).

Thriller psicològic en Espacio Inestable

Rafa Alarcón i Jerónimo Cornelles (autor també del text) se situan cara a cara, sota la batuta d’Isabel Martí, en Desde el infierno, un thriller psicològic impactant protagonitzat per un advocat i un assassí en sèrie de dones. Un joc a dos on res no és el que aparenta i tots dos lluiten, intrèpidament, per eixir-se’n amb la seua. L’obra es debat entre les ànsies de l’advocat per saber la veritat i guanyar el juí, coste el que coste, i els artificis del suposat assassí. Víctima i botxí, en algun moment s’intercanviaran els papers?

Desde el infierno –obra que es posarà en escena a les 21 hores en Espacio Inestable– és la primera producció d’Alarcón & Cornelles dins de la residència conjunta anomenada Graneros de Creación 17/18 del Espacio Inestable i La Rambleta. Tant Rafa Alarcón com Jerónimo Cornelles atresoren, per separat, una llarga experiència d’actors i de productors teatrals. Cornelles, que dirigeix la companyia Bramant Teatre, compta amb dos premis Max Aub (que concedeix Teatres de la Generalitat) pel text Reencuentros i per l’adaptació de Perras d’Albena Teatre. Per la seua banda, Alarcón, és un tot terreny en el camp dels monòlegs, ha treballat amb les principals companyies teatrals valencianes i ha participat en sèries televisives reconegudes tant nacionals com autonòmiques.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.