Sostenibilitat inicia els contactes per a garantir la protecció de les dunes de la platja del Serradal

La regidora Sara Usó planteja establir una figura legal de protecció que ajude a preservar l’hàbitat del corriol camanegre

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental ha impulsat una ronda de contactes amb associacions ecologistes, col·lectius ornitològics i grups polítics per a recaptar propostes que permeten garantir una protecció efectiva del sistema dunar de la platja del Serradal. La regidora responsable de l’àrea, Sara Usó, s’ha mostrat satisfeta “per la resposta rebuda i la voluntat de col·laboració plasmada” i ha explicat que aquesta ronda de reunions respon al seu compromís de cercar el màxim consens en aquest tipus d’actuacions.reunión colectivos ecologistas

“Em vaig comprometre en el ple a convocar als grups polítics perquè em feren arribar les seues propostes i així ho he fet. A més, des de la Regidoria de Sostenibilitat volem anar de la mà dels grups ecologistes i ornitològics per a garantir la millor protecció per al sistema dunar de la platja del Serradal”, ha insistit la regidora, que la setmana vinent culminarà aquesta ronda de contactes amb una reunió amb la Direcció Territorial de Medi ambient.

La setmana passada la regidora de Sostenibilitat Ambiental es va reunir amb la Colla Ecologista de Castelló, el Gecen, el Grup Au i SEO BirdLife mentre que aquesta setmana ha mantingut una reunió de treball amb els grups municipals de l’Ajuntament de Castelló.

Una de les iniciatives que Sara Usó preveu plantejar en la reunió amb Medi Ambient serà la possibilitat d’establir una figura legal de protecció de la platja del Serradal com “la microrreserva natural o paratge natural municipal” que ajude a preservar l’hàbitat en el qual nia el corriol camanegre.

La platja del Serradal va obrir el camí a la recuperació dels sistemes dunars en el litoral castellonenc. En 1990, i per iniciativa de grups conservacionistes com la Colla Ecologista de Castelló, l’Ajuntament va declarar aquesta zona com a Àrea per a la Regeneració Dunar i Nidificació del corriol camanegre.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.