Testimonis d’accidents reals per a conscienciar a 600 estudiants de Castelló amb el primer Road Show que es fa a la Comunitat

El regidor Antonio Lorenzo destaca que en els dos últims cursos 14.000 persones han passat pels tallers d’educació vial de la Policia Local

Un teatre, 600 estudiants, sis testimonis i un muntatge audiovisual impactant “per a conscienciar als joves sobre la importància de la seguretat vial i les conseqüències dels accidents de trànsit”, segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló, Antonio Lorenzo. L’edil ha assistit en el Teatre del Raval de Castelló al primer Road Show que es representa a la Comunitat Valenciana, un programa nou d’educació vial que combina testimonis d’accidents reals, amb escenes teatrals i projeccions audiovisuals d’accidents.161103-road-show-16

Prop de 600 estudiants dels instituts Sos Baynat, Bobalar, Caminàs, Joan Baptiste Porcar i Matilde Salvador han assistit a les dues sessions programades enguany, una iniciativa impulsada pel departament d’Educació Vial de la Policia Local de Castelló. Un dj, música, llums, alcohol, festa… i un pati de butaques que crida, que aplaudeix i que riu… així comença Road Show.

Però s’apaguen les llums, s’encén una llum zenital i el primer testimoniatge apareix en l’escenari. És Manuel Vidal, policia local de Castelló en el departament d’Atestats, explica la seua experiència i recorda dos accidents que li van impactar: un en el qual va perdre la vida un jove de 17 anys i un altre també amb dues víctimes mortals un fred matí de Nadal. Ell va ser l’encarregat de donar la notícia a la família. El públic guarda silenci. Ja no es trencarà fins al final de la sessió.

Un bomber de Castelló amb més de 30 anys d’experiència; un infermer del SAMU municipal; el neurocirurgià de l’Hospital General de Castelló Jesús Merino; Javier, una víctima d’un accident que va sobreviure encara que amb danys cerebrals i Vita, una mèdic que va assistir a la seua germana de 16 anys després de xocar amb la seua moto contra un cotxe que s’havia saltat un cedisca el pas. No portava casc. En tots els casos, l’alcohol, les drogues o les imprudències juguen un paper essencial en el desenllaç.

“La vida cal viure-la i gaudir-la, però sempre amb una mica de coneixement per a viure-la de forma més intensa”, els ha dit el neurocirurgià després d’explicar la seua experiència professional i personal, perquè quan tenia 15 anys van atropellar a un amic seu que va morir.

Tots han explicat les seues experiències professionals i personals. Testimonis d’impacte que han emmudit el pati de butaques, on quasi 600 joves han assistit en silenci a aquest innovador muntatge d’educació vial per a prevenir els accidents. “No pretenem espantar-vos, solament volem que prengueu consciència que molts accidents es poden prevenir”. Així ha acabat la sessió.

 

El regidor Antonio Lorenzo ha agraït el treball del departament d’Educació Vial de la Policia Local i de totes les persones que han fet possible que Road Show arribe a Castelló. A més, Lorenzo ha recordat que en els dos últims cursos més de 14.000 persones, fonamentalment estudiants de Secundària, han participat en els tallers de formació en educació vial impartits per la Policia Local.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.