Toni Subiela adverteix al tripartit que “les presses per a obrir la nova RTVV poden convertir-la en un empastre històric”

València Noticies | Redacció.- “Les presses per obrir la nova RTVV i emetre amb una graella pobra, sense estar preparats, suposaria un empastre històric i enterrar una oportunitat única”. Així ho ha afirmat el diputat de Ciutadans (C’s) en Les Corts valencianes Toni Subiela durant la defensa de la votació del grup a favor de la Proposició de Llei del servei públic de radiodifusió i televisió autonòmic, “perquè continue el procés de debat i l’acostament de postures a través d’esmenes”.

Alberto García.
image-385134

“Per a C’s no era una prioritat reobrir RTVV, encara que sí és important recuperar la informació de proximitat i ressuscitar el sector audiovisual”, ha indicat el diputat, qui ha apostat per “la col·laboració activa dels grups parlamentaris perquè les bones intencions no queden en paper mullat”. En aquest sentit, Subiela ha assegurat que “no és possible obrir el nou ens a l’octubre o novembre com anuncia el tripartit” i ha posat en dubte que “para llavors hi haja director si més no”. A més, el diputat ha alertat que “es pretén obrir nous mitjans de comunicació públics sense haver liquidat els anteriors i coexistiran, sense que s’haja retirat el recurs d’inconstitucionalitat sobre el tancament de l’anterior ens”. Finalment, Subiela ha demanat “paciència, serenitat i responsabilitat” i guanyar de tres a cinc mesos per a “presentar a la ciutadania una emissió de qualitat des del primer moment”.

Per la seua banda, la Càmera ha aprovat per unanimitat Proposició de Llei (PL) de C’s per a adequar la normativa autonòmica a l’estatal bàsica en matèria d’accés a l’ocupació pública de les persones amb discapacitat i diversitat funcional. “En les ofertes d’ocupació pública es reservarà un contingent no inferior al set per cent de les vacants per a persones amb grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent, de manera que progressivament s’aconseguisca el dos per cent dels efectius totals de l’Administració”, ha explicat el portaveu adjunt de C’s, Alberto García.

Domingo Rojo.
image-385135
“En la reserva del mínim del set per cent, almenys el dos per cent de les places seran per a persones amb discapacitat intel·lectual i la resta, per a persones amb discapacitat d’un altre tipus”, ha continuat el diputat, qui ha aclarit que “en el tràmit d’esmenes C’s proposarà augmentar el contingent de reserva del set al deu per cent, reservant un dos per a persones amb malalties mentals per primera vegada”.

Finalment, el diputat Domingo Rojo ha defensat la PL de C’s per a modificar la Llei de Mesures Fiscals, ampliar el llistat d’activitats contaminants i el gravamen. La iniciativa que no ha tirat endavant preveia destinar els ingressos obtinguts al desenvolupament rural, el manteniment d’ocupació associada a ecosistemes forestals i l’estudi i conservació per a la regeneració dels mateixos. Rojo ha lamentat que “el Consell tanca el seu segon ajust pressupostari de 2016 amb una retallada de 30.634.000 euros a Agricultura i Medi ambient, la conselleria més castigada” i ha avançat que “es repetirà el pròxim any, donades les previsions d’ajust de la Unió Europea”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.