Tot preparat per a la campanya d’esporga de moreres a València

València Notícies | Redacció.- La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha explicat que l’Ajuntament encetarà el pròxim novembre -a mitjans de mes- la campanya especial d’esporga de moreres de fruit de la ciutat. València compta amb un total de 1.545 unitats d’esta espècie d’arbre, i la campanya afectarà a un total de 70 % de les moreres, com és habitual. No obstant, la campanya “més intensiva” es produirà els mesos de desembre, gener i febrer. Camapña de poda de moreras.

 L’Ajuntament ja ha realitzat una completa classificació de l’estat de les moreres de la ciutat, per districtes, i ha elaborat tres categories sobre la quantitat de moreres que hi ha en cadascun. Així, els barris que compten amb una abundant presència de moreres són els de Campanar, La Saïdia, Pla del Reial, Patraix, Quatre Carreres, Benimaclet, Rascanya, Benicalap i els Pobles del Sud com el Perellonet i el Palmar.

Amb una presència mitjana, es troben els districtes de l’Eixample, Jesús,  Poblats Marítims, Camins al Grau i Algirós. Mentre que els que compten amb una presència mínima o esporàdica de moreres són Ciutat Vella, Extramurs, l’Olivereta i els Pobles del Nord i del Sud (excepte el Perellonet i el Palmar).

Així, al mes de novembre la regidoria posarà a treballar en la campanya d’esporga de moreres a 2 brigades de poda, mentre que als mesos de desembre, gener i febrer seran fins a quatre les brigades que es repartiran tots els dies per València per realitzar les tasques de manteniment d’esta espècie d’arbrat.

La regidora Soriano ha dit que amb estes intervencions es “conserva el màxim nivell fisiològic i estètic possible de l’espècie i es redueix la proliferació de plagues”.  Igualment, ha explicat que s’ha triat este moment de l’any per ser el més adequat per realitzar l’esporga”.

Finalment, Soriano ha explicat que l’arbrat té efectes beneficiosos sobre el medi ambient i el benestar de les persones ja que “millora les condicions ambientals de la ciutat i afavoreixen l’aportació d’oxigen, fixen el CO2, redueixen la contaminació atmosfèrica, esmorteeixen el soroll i equilibren la temperatura i la humitat i per això el Govern de la Nau tenim un gran interés en el bon manteniment dels nostres arbres”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.