Tot preparat per a la Viquitrobada 2016

ESTRENAS ETNOLOGIA_2
image-435002
S’imagineu disposar de la suma de tot el coneixement humà en totes les llengües del món?
Eixe és l’ambiciós objectiu amb que va nàixer la Viquipèdia, l’enciclopèdia online creada per Jimmy Wales el 15 de gener de 2001.

Una de les primeres edicions idiomàtiques de la que prompte es va convertir en l’enciclopèdia de referència va ser, precisament, l’edició en valencià. La versió en valencià de la Viquipèdia, va ser creada per un informàtic andorrà el 16 de març de 2001, dos mesos després de l’edició original en anglés. De fet, la Viquipèdia en valencià va ser la segona edició en crear-se, junt a l’alemanya.

Els editors de l’enciclopèdia s’anomenen Viquipedistes, i precisament esta gent és la que visitarà el Museu Valencià d’Etnologia els propers 26 i 27 de novembre, en la celebració de la Viquitrobada, el congrés anuals de Viquipedistes organitzat per Amical Wikimedia des de la tardor de 2007.

Durant la Viquitrobada, que es preveu que aglutine a una cinquantena de persones, es podrà participar en xarrades, conferències i debats al voltant de la popular enciclopèdia online. Entre els ponents d’este original congrés tindrem a gent com Pau Giner, l’únic valencià que treballa per a la Fundació Wikimedia com a responsable del software de traducció. També comptarem amb l’experiència d’Ester Bonet amb l’Espai Viquidones, una col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra destinada a millor la visibilitat de dones rellevants a la Viquipèdia.

El viquipedista valencià Francesc Fort farà una xarrada sobre els projectes que Amical Wikimedia ha dut a terme amb museus, biblioteques i centres culturals. Precisament Fort ha estat el primer Viquipedista resident de tota la Comunitat Valenciana, un projecte que va començar a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia i que actualment s’ha exportat a altres quatre museus i centres d’estudis de l’àrea de Cultura de la Diputació de València.

La Viquitrobada tindrà lloc els dies 26 i 27 de novembre al Museu Valencià d’Etnologia, ubicat al Centre Beneficiència (C/ Corona, 36). L’entrada és lliure i oberta a públic general, i les jornades tindran dos vessants: una més general el dissabte, destinada a la creació cultural; i una més específica el diumenge, amb taules redones destinades, sobretot, a viquipedistes.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.