Transparència impulsa un pla per a promoure i difondre la tasca del Tribunal de les Aigües

El director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Josep Ochoa, ha mantingut una reunió amb Manuel Ruíz i Enrique Aguilar, president i vicepresident respectivament del Tribunal de les Aigües per a establir diferents línies de col·laboració i impuls de l’activitat de la institució.

Ochoa ha explicat que per a donar a conèixer el Tribunal entre l’alumnat de dret de les universitats valencianes es realitzaran visites els dies de sessió «que tindran una continuïtat en el temps a partir del pròxim 28 d’abril i que serviran perquè coneguen el seu origen i història». Els primers a realitzar esta visita seran els alumnes de la Universitat Miguel Hernández d’Elx a l’abril.

Així mateix, s’ha programat una conferència del cronista Daniel Sala en la Universitat d’Alacant per a la seua difusió entre les noves generacions de juristes «a la qual esperem seguisquen més actes i xarrades d’este tipus en les universitats valencianes».

Un altre dels àmbits entre què s’impulsarà la institució seran els Centres Cevex de Valencians en l’Exterior. Per a això, segons ha manifestat el director general, «realitzarem una exposició itinerant sot el lema ‘El Tribunal de Les Aigües dóna la volta al món’».

Entre les peticions expressades pel president del Tribunal de les Aigües destaca la necessitat d’una nova ubicació definitiva per a la seua seu. «Des de la conselleria treballarem amb altres administracions públiques per a trobar i habilitar este nou espai així com un espai museístic expositiu”, ha afegit Ochoa. Contribuiran a nodrir este espai les imatges del concurs de fotografia «projectat per a involucrar a la participació ciutadana”.

El director general ha incidit en la importància de “crear sinergies amb altres administracions, organismes i institucions perquè coneguen una institució ancestral que fins ara no ha comptat amb tota la visibilitat que mereix”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.