Troben mil tones de carn insalubre en empreses de València i Madrid

2018-10-23_op_jamvina_01La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la direcció general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, ha desarticulat una organització criminal que es dedicava a la distribució, des de les províncies de València i Madrid, de productes de carn en condicions d’insalubritat i ha immobilitzat més de mil tones d’aquestes carns.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, aquesta operació ha culminat amb la detenció de sis persones i la recerca d’altres huit, totes elles d’entre 25 i 60 anys, a les quals s’imputen delictes contra la salut pública, organització criminal i blanqueig de capitals.

Els agents han practicat tres registres i més de trenta inspeccions en empreses de les localitats valencianes d’Alzira i Algemesí, així com en la madrilenya d’Alcobendas, i s’han immobilitzat més de mil tones de productes de carn elaborats en mal estat per un valor d’al voltant de cinc milions d’euros.

El passat mes de juny van conéixer, a través de la Conselleria, la localització d’una empresa clandestina dedicada a la distribució de productes de carn insalubres, i els inspectors veterinaris del departament de Salut de la Ribera van signar acta dels incompliments.

Una vegada coneguts els fets, agents de l’equip de policia judicial de Carlet i membres del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de València van iniciar l’operació Jamvina en coordinació amb Sanitat.

Els membres de l’organització, que pertanyien a diverses empreses que formaven part de l’entramat, es dedicaven a introduir en el mercat aliments en males condicions i en diversos formats, i per a açò utilitzaven marques comercials d’altres empreses amb l’objectiu de donar eixida a aquests productes.

Els arrestats evitaven el desemborsament a l’hora de destruir els productes caducats o en males condicions, i a més, aconseguien nous ingressos amb la manipulació de les dates de consum preferent de les peces senceres i les introduïen de nou en el mercat per un preu menor.

Les diligències s’han traslladat al Jutjat de Primera Instància 3 d’Alzira.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.