BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Un estudi de la Universitat Politècnica de Madrid destaca la “eficiència” de BiciCas

semana movilidad carpa bicicas
image-246361
Un estudi de la Universitat Politècnica de Madrid en les 18 ciutats més importants de la Península amb servei de préstec de bicicletes destaca la “eficiència” de BiciCas

BiciCas aconsegueix al setembre el seu rècord de préstecs, un 70% més que l’any passat, i ja compta amb 3.121 usuaris actius

Un important estudi de la Universitat Politècnica de Madrid i les estadístiques de l’últim mes confirmen l’excel·lent estat de salut del servei municipal de préstec de bicicletes a Castelló. L’informe destaca la “eficiència” de BiciCas, fins al punt d’afirmar que és “un dels millors sistemes de les ciutats mitjanes”, i les xifres de setembre confirmen la seua creixent demanda, amb un 70% més de préstecs que el mateix mes de l’any passat.

L’estudi “Les ciutats i la bicicleta”, elaborat pel Centre de Recerca del Transport de la Universitat Politècnica de Madrid per a la Xarxa CiViNET Espanya i Portugal, analitza a fons els serveis municipals en 18 ciutats de la Península, entre elles Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Vitòria-Gasteiz i Torres Vedras, a més de Castelló. Publicat aquest mes de setembre, l’informe compara diferents paràmetres, com per exemple els quilòmetres de carril bici, en el qual Castelló, amb 79 km, queda per davant de ciutats com Sant Sebastià, Màlaga, Pamplona, Santander o Burgos.

Però on apareix realment destacat BiciCas és en l’apartat on s’analitza la proporció entre oferta i demanda en el préstec de bicicletes, així com l’eficàcia del servei. “Castelló de la Plana, amb un nombre menor de bicicletes i estacions que per exemple Madrid, aconsegueix una major eficiència que aquesta en els préstecs per població”, subratlla l’informe de la Universitat Politècnica de Madrid.

Una anàlisi corroborada per les últimes estadístiques del mes de setembre, en el qual el servei municipal ha registrat el rècord d’ús mitjà de bicicleta per dia, un 6,87, al mateix nivell que grans ciutats com Madrid i Barcelona. De la mateixa manera, els préstecs de bicicletes també s’han disparat aquest mes de setembre, amb un creixement del 70% pel que fa a 2014. En concret, la mitjana de préstecs diaris ha sigut de 2.231 i l’acumulat de 58.006, més del doble que el mes d’agost.

Intermodalidad en les estacions més usades

El mes de setembre, entre altres raons gràcies a l’important impacte de la campanya de la Setmana de la Mobilitat organitzada per l’ajuntament, també ha registrat un destacat increment d’altes en Bicicas: 603. Així, el servei compta amb un total de 4.281 altes, de les quals 3.121 són usuaris actius.

També són significatives les estadístiques de l’últim mes respecte a les bases de préstec de bicicletes més demandades a Castelló, situant-se en els primers llocs les que tenen connexions amb altres mitjans de transport, com el tren, el TRAM i l’autobús. Així, el rànquing de les 10 bases amb més préstecs és, per aquest ordre: Estació de ferrocarril, Passeig Morella, Avinguda Sos Baynat, Tinença d’Alcaldia Oest (antiga estació), Avinguda del Rei, Plaza Doctor Marañón, Plaza Borrull, Plaza Teodoro Esquerre, UJI-FCHS i Museu de Belles Arts.

Potenciar l’ús de la bicicleta

El regidor d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Rafa Simó, ha mostrat la seua satisfacció pels resultats d’aquest estudi i l’increment d’usuaris que registra mes a mes aquest servei municipal. Simó ha recordat que el Govern Local està elaborant el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, una eina que tindrà com a objectius principals «la millora del servei de transport públic i l’aposta per l’ús de la bicicleta”.

En aquest sentit, el regidor ha incidit que es va reprendre el treball per a elaborar el Pla Director de la Bicicleta “que es trobava totalment aparcat i que marca les línies estratègiques de l’ús de la bicicleta en tota la ciutat amb especial atenció a la connexió de carrils bici” a més de promoure facilitats en el pagament com l’exempció per a les persones en desocupació o en risc d’exclusió social o introduir el pagament amb mòbil per al transport Públic i el BiciCas.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.