Un total de 2.007 persones es presenten a les proves per a l’obtenció directa del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria

AlumnosUn total de 2.007 persones s’han inscrit per a participar en les proves per a l’obtenció directa del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria dirigides a majors de 18 anys, que es realitzaran aquest divendres, 28 d’octubre. D’aquestes persones, 972 corresponen a les comarques de València, 713 a les d’Alacant i les restants 322 a les de Castelló.

Les proves tindran lloc simultàniament en 27 tribunals repartits per tot el territori valencià: 10 s’ubicaran a les comarques d’Alacant, 5 a les de Castelló i 12 a les de València. Amb aquests exàmens, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport pretén reduir la taxa de fracàs escolar i permetre al mateix temps l’accés a noves oportunitats de millora, tant pel que fa a la qualificació acadèmica com la inserció laboral, social i ciutadana.

Característiques de les proves

La prova s’iniciarà a les 09.30 hores amb la realització del primer exercici fins a les 11.30 hores, relatiu a l’àmbit cientificotecnològic, que engloba tres mòduls: Processos i Instruments Matemàtics; Naturalesa, Ecologia i Salut; Ciències i Tecnologia. De 12.00 hores a 14.00 hores tindrà lloc l’exercici de l’àmbit de Ciències Socials, que conté dos mòduls: El Món del Treball i Societats, Territori i Processos Historicoculturals.

De 16.00 hores a 19.00 hores es desenvoluparà la part que integra els mòduls de l’àmbit de comunicació, format pels mòduls de Valencià, Castellà i Llengua Estrangera, on l’aspirant d’entre els idiomes següents haurà de triar-ne un: anglés, francés, italià o alemany.

Les persones que superen algun mòdul, però no la totalitat, conserven la nota obtinguda per a convocatòries següents. A més, també hi ha la possibilitat d’exempció de mòduls per matèries aprovades de 4t d’ESO, de 2n nivell del cicle II de la Formació de Persones Adultes, de 2n curs de PDC i de 2n nivell de PQPI.

Les persones majors de 18 anys, a més d’obtindre el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria a través d’aquests exàmens, poden aconseguir-lo com a alumnes oficials en les escoles de Formació de Persones Adultes, en les seues modalitats presencial i a distància.

Dues convocatòries anuals de les proves

Des de la seua implantació, a l’octubre de 2000, s’han presentat a aquesta prova un total de 78.913 persones. Els tribunals avaluadors es distribueixen per tota la Comunitat Valenciana a fi de facilitar l’accés de tots els ciutadans.
A més, la matrícula per a realitzar la prova és gratuïta i hi ha dues convocatòries anuals, en els mesos de juny i octubre.

Amb l’objectiu que els aspirants puguen preparar-se de forma autònoma, l’Administració educativa va publicar uns materials didàctics basats en l’autoaprenentatge. Es tracta d’una col·lecció integrada pels mòduls següents: Castellà; El Món del Treball; Processos i Instruments Matemàtics; Naturalesa, Ecologia i Salut; Ciències i Tecnologia. Cada mòdul està integrat per una guia per a l’estudi, un llibre de consulta i dos quaderns d’activitats, que inclouen el solucionari perquè l’estudiant puga comprovar i autoavaluar el seu procés d’aprenentatge.

Aquesta col·lecció es troba disponible en la pàgina web de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a fi que qualsevol persona puga accedir a aquesta directament i descarregar-la de manera totalment gratuïta.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.