València comptarà esta setmana amb sis estancions intermodals de bicicleta pública

València Notícies | Redacció.- El regidor de Mobilitat Sostenible en l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha visitat la futura estació intermodal de bicicletes que s’està instal·lant al costat del complex 9 d’Octubre. Ho ha fet al costat de Mauro Fiore i Juan Bueno, impulsors de MibisiValencia, el sistema de bicicleta pública metropolitana de València.

“Gràcies a l’impuls que hem donat a la integració de Valenbisi i MibisiValencia, la de València serà la primera àrea metropolitana d’Europa que gaudirà d’un sistema integrat i intermodal de bicicleta pública, la qual cosa ajudarà a incrementar l’ús de la bici i cobrirà les demandes de desplaçament sostenible de la ciutadania de tot l’àrea metropolitana”, ha destacat Grezzi.Estación intermodal.

A més de l’estació al costat del complex 9 d’Octubre s’instal·laran durant esta setmana altres cinc estacions més, situades al carrer del Mestre Rodrigo, Sant Isidre, la Creu Coberta i la Universitat Politècnica de València, que se sumaran a la del Centre Comercial Nuevo Centro, operativa des de l’estiu de 2015. En total, hi haurà sis estacions intermodals i 116 llocs de bicicletes.

“La ubicació estratègica de les estacions contribuirà a crear vertaders nusos intermodals, ja que en els punts triats convergixen línies de metro, línies d’autobusos interurbans i de l’EMT, la qual cosa farà que siga molt més atractiva i fàcil la combinació de sistemes de transport col·lectiu amb les bicicletes públiques”, ha explicat.

Segons ha indicat Grezzi “d’esta forma avancem en la intermodalitat dels diferents sistemes i comencem a posar punt final a les polítiques de transport que s’havien fet fins ara a València, d’esquena a ciutats i pobles separats per tan sols un carrer; ara, de cara i amb total coordinació amb les parts implicades per a facilitar la vida de la gent”.

MibisiValencia opera actualment en els municipis de Catarroja, Torrent, Paterna, Mislata, Aldaia, Quart de Poblet, Xirivella, Alaquàs, Burjassot (amb el servici suspés actualment per qüestions administratives) i Alboraia (s’engegarà el servici al setembre amb una primera fase de quatre estacions). En total, MibisiValencia compta amb 114 estacions i més de 1.000 bicicletes en rotació diària. Durant els últims tres anys ha desplaçat més de 600.000 viatgers, atenent una xarxa de quasi 10.000 persones usuàries.

MibisiValencia funciona de forma integrada entre els municipis permetent a cada persona usuària desplaçaments entre municipis o utilitzar el servici en una localitat diferent a la pròpia. “MibisiValencia funciona com si fóra un gran sistema sense diferenciar termes municipals”, ha afirmat Fiore, gerent de MOVUS, l’empresa titular de la marca. “Treballem des de l’any 2007 amb l’objectiu d’oferir una manera més sostenible de desplaçaments als valencians i les valencianes. La bicicleta pot trencar barreres no solament de tipus geogràfic sinó també de tipus cultural, ja que és la primera manera de transport mecanitzat inventat per l’ésser humà, encara que després ha sigut a poc a poc oblidat en les nostres ciutats. El canvi climàtic i les necessitats d’estalvi energètic ens obliguen a reflexionar i tornar a prendre en compte solucions més sostenibles o Smart”, ha afirmat.

Respecte al projecte de MibisiValencia i el seu inici en l’àrea metropolitana de València, el directiu de MOVUS ha assegurat que “el concurs de bicicleta pública de València era una cosa peculiar perquè eixia vinculat a la publicitat, així que no ens vam poder presentar”, recordant que MOVUS “es dedica a la mobilitat, aportant diferents solucions sostenibles”. “No obstant açò, hem signat un acord per a dur a terme un abonament metropolità combinat de bici integrant el servici de Valenbisi amb el de MibisiValencia, i vàlid amb la targeta Mòbilis. Hem de posar en servici solucions que les persones usuàries estan demanant a crits”.

Fiore ha subratllat que esta mesura suposa un trampolí per a desenvolupar “una vertadera política autonòmica en favor de la bicicleta”. “Este és un projecte que portem demanant des de fa set anys i no ens creiem que s’haja fet realitat. Els municipis de la primera corona de València que no tinguen encara este servici s’aniran sumant perquè oferixen a la seua ciutadania un servici de transport durant 24 hores 365 dies a l’any, quasi gratuït i connectat amb la capital”, ha destacat.

Finalment, ha agraït a Grezzi, a la direcció d’IVACE i a tots els alcaldes i alcaldesses dels municipis on treballa MibisiValencia “per haver donat suport i fet possible esta fita, al costat del rector de la UPV i els responsables de Nuevo Centro, que des del primer moment han volgut unir-se al projecte”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.