València duplica el nombre de contenidors de roba usada

Valencia Noticias | Redacción.– La regidora de Benestar Social, Consol Castillo, ha signat un conveni que permetrà doblar els actuals 75 contenidors de roba usada i calcer per tota València. Les organitzacions que prestaran el servici són les mateixes que ja ho fan en l’actualitat, Cáritas, La Casa Grande i el Rastrell. L’Ajuntament col·labora amb les entitats en la cessió de l’espai de la via pública de manera gratuïta.

Els actuals 75 contenidors ja generen una ocupació de 80 persones a la ciutat. Amb la incorporació dels 75 nous contenidors es preveu que es generen, sinó el doble de llocs d’ocupació, sí una xifra pròxima. I és que, al voltant dels contenidors de roba usada, hi ha adscrita una sèrie d’activitats com són: la recollida de la roba, la seua rentada i planxada, la seua reparació, així com la posterior comercialització. Totes estes tasques les duen a terme empreses que treballen amb plans d’inserció laboral, és a dir, que fan una funció d’inclusió social ja que contracten  gent en risc d’exclusió.

Los actuales 75 contenedores ya generan una ocupación de 80 personas en la ciudad.
image-274959

La roba que s’arreplega en els contenidors distribuïts per la ciutat es ven en les dues botigues de roba de segona mà Arropa que hi ha a València, al carrer de la  República Argentina i a l’avinguda del Primat Reig. Qualsevol persona pot anar i comprar la roba que vulga, tot i que la gent en risc d’exclusió té uns tiquets que donen les associacions gestores dels contenidors per a poder adquirir roba de manera gratuïta. “D’esta manera dignifiquem l’adquisició de vestits a la gent sense recursos, ja que poden anar a una botiga i triar la roba que més els agrade”, ha explicat Castillo, qui ha definit este sistema com una millor opció que la d’anar a un centre i que t’entreguen un pack de roba sense opcions de poder triar”.

Actualment, l’Ajuntament està esperant rebre les ubicacions exactes desitjades per les associacions per a poder procedir a la instal·lació dels 75 nous contenidors després d’haver passat els corresponents informes tècnics. Finalment, Castillo ha dit que la intenció de l’Ajuntament és arribar als 240 contenidors “per a atendre la ràtio d’un contenidor per cada 3.000 habitants, que és el que realment es necessita per a donar servici a tota la ciutat”.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.