València es convertix en capital de l’esport femení

València Notícies | Redacció.- La ciutat de València acollirà, el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre, la setena edició del Tour Dona, Salut i Esport, una cita organitzada pel Consell Superior d’Esports (CSD) per a impulsar el paper i la presència de la dona en el món esportiu. Un objectiu que, tal com ha explicat hui la regidora d’Esports, Maite Girau, “s’emmarca en els reptes de l’Ajuntament, que treballa per fomentar l’esport femení i fer-lo visible”. Amb esta finalitat, el cap de setmana esmentat s’habilitarà a la plaça de l’Ajuntament una superfície de més de 2.000 metres quadrats “perquè les dones esportistes tinguen un escenari per a explicar el seu treball i es convertisquen en model per a futures generacions”.

1

Amb esta cita esportiva i lúdica conclourà esta iniciativa del CSD que, amb el patrocini de l’empresa Iberdrola, ja ha passat per altres ciutats de l’Estat (Castelló, Palma, Bilbao, Màlaga, Burgos i Valladolid) per a fomentar l’esport femení ”com un instrument potent de reconeixement del rol de la dona en la societat en general i l’esport en particular”. Durant la seua estada a València, el Tour Dona, Salut i Esport també donarà a conéixer tots aquells reptes que superen les dones per a poder practicar esport”, amb el testimoni de reconegudes esportistes com ara Carolina Marín, or olímpic en bàdminton a Rio 2016, Jennifer Pareja, millor jugadora del món de waterpolo en 2013, i Ona Carbonell, capitana de l’equip espanyol de natació sincronitzada, així com nombrosos equips esportius regionals i esportistes d’elit.

La plaça de l’Ajuntament de València comptarà amb tres espais diferenciats en què hi haurà classes col·lectives, jocs i xarrades per a tots els públics des de les 12 fins les 20 hores del dissabte, i el diumenge des de les 11 fins a les 14.30 hores. Una àrea estarà destinada a les federacions, amb representació de les de rugbi, handbol, triatló, gimnàstica, bàdminton, piragüisme, natació, voleibol, futbol i hoquei, i una altra àrea es dedicarà al fitnes. En este espai es durà a terme una marató d’esta modalitat esportiva amb monitors de centres esportius locals.

Finalment, hi haurà una àrea per a parlar de la relació entre la salut i l’esport, on tots els assistents que ho desitgen podran realitzar un estudi biomètric i conéixer de prop consells per a millorar la salut a través de l’esport i hàbits saludables.

En la presentació d’este esdeveniment també han participat l’esportista Jennifer Pareja, que és l’ambaixadora del programa Univers Dona del CSD, i Carmen Cabrera i Ignacio Solana, en nom dels patrocinadors.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.