Valéncia posa l’accent en el turisme inclusiu en el marc de la celebración del Dia Internacional del Turisme

València Noticies | Redacció.- La plaça de l’Ajuntament oferix hui tot tipus d’informació turística sobre València i la Comunitat Valenciana, en el marc de la celebració del Dia Internacional del Turisme, que se celebra enguany amb una especial insistència en el turisme inclusiu, és a dir, adaptat a les necessitats de persones que patixen algun tipus de restricció de mobilitat.

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han visitat l’estand informatiu que s’ha instal·lat a la plaça de l’Ajuntament per primera vegada amb motiu d’estes efemèrides. Acompanyats per representants d’associacions com l’ONCE (Organització Nacional de Cecs Espanyols) i ASPAYM (Associació Nacional de Lesionats Medul·lars i Grans Discapacitats Físics), Gómez i Colomer han subratllat les línies estratègiques del desenvolupament turístic que s’impulsen des de l’Ajuntament i des del Govern autonòmic de manera coordinada.

este-ano-se-presta-especial-atencion-en-el-turismo-adaptado-a-las-necesidades-de-personas-que-padecen-algun-tipo-de-restriccion-de-movilidad
image-423958

Tal com ha explicat Gómez, en la celebració d’enguany s’ha posat l’accent en el model de turisme accessible. “És imprescindible que la ciutat de València es consolide com una ciutat amable, hospitalària i còmoda per a tot el turisme”, ha afirmat la regidora, que ha recordat que al voltant d’11 milions persones en tot el món presenten algun tipus de diversitat funcional, “i per això València”, ha indicat, “ha d’estar adaptada a eixes necessitats especials, perquè tot el món puga conéixer el nostre patrimoni i la nostra riquesa cultural i de qualsevol tipus”.

En este context, des de la Delegació de Turisme s’ha organitzat, durant la jornada de hui, una sèrie de visites gratuïtes i accessibles dirigides a associacions i col·lectius de persones amb diversitat funcional, que han pogut conéixer de manera específica els diferents punts del centre històric, el Bioparc i la Llotja, entre altres llocs d’interés.

A més, la regidora ha recordat que este mateix any s’ha editat una Guia municipal del turisme accessible sobre monuments, establiments turístics, recursos i zones urbanes que es poden visitar, amb informació especialment dirigida a estos col·lectius.

Finalment, la plaça de l’Ajuntament, “la plaça de tots i totes”, ha subratllat la delegada, “ens servix de marc per a posar en valor el turisme valencià amb elements i símbols pròpiament nostres”. Durant la jornada hi haurà casetes informatives “perquè qualsevol persona que ens visite sàpia i conega totes les nostres potencialitats”.

En termes pareguts s’ha manifestat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que ha afirmat que el Dia Internacional del Turisme “és un dia per a proclamar els valors més positius del sector: econòmics, socials, de tolerància, culturals i d’intercanvi…”. “I la Comunitat València vol, sens dubte”, ha assegurat, “enrolar-se en eixe relat de futur i d’esperança que significa el turisme per a nosaltres”.

Per això, ha recordat Colomer, les empreses guardonades en els Premis de Turisme 2016 seran entitats que han complit el codi ètic mundial de turisme. “Turisme són els valors que transformen i que milloren la societat, com assenyala el lema triat per a enguany: el turisme per a tots, el turisme accessible”. El secretari autonòmic ha reconegut que en estos moments “vivim un any bo des del punt de vista turístic, però això ha d’inspirar-nos precisament per a transformar i per a guanyar des de ja el futur”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.