València retrà homenatge a Margarida Borràs amb una placa recordarà la seua cruel execució en 1469 per ser transsexual

València Notícies | Redacció.- La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha anunciat que el pròxim dimecres 17 de maig, Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, la regidoria instal·larà en la plaça del Mercat de València una placa en homenatge a Margarida Borràs.

Margarida Borràs és un referent del moviment transsexual per ser el primer cas documentat de tortura i mort a València per identitat de gènere, ja que va ser ajusticiada per la Inquisició al segle XV per la seua condició de dona transsexual. Tal i com està documentat en un Dietari de l’època escrit per Melcior Miralles, el dilluns 28 de juliol de 1460 a la plaça del Mercat de València va tindre lloc la seua execució.

Plaza Margarida Borràs.

“És realment necessari, com acte de reparació, col·locar una placa en memòria de Margarida Borràs a la plaça del Mercat. Des de la nostra perspectiva actual, que fonamenta la nostra convivència a partir del respecte als drets humans i a la diversitat, resulta terrible assumir l’atrocitat d’eixos actes de tortura i mort”, ha dit la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano.

L’acció del Govern de la Nau d’instaurar una placa commemorativa “ens ajuda a tindre perspectiva històrica per a prendre consciència dels avanços aconseguits i de la necessitat de seguir treballant per aconseguir la igualtat real i eradicar la discriminació per qualsevol motiu, incloent l’orientació sexual i la identitat de gènere”, ha conclòs Lozano.

La placa serà instal·lada el dimecres 17 de maig, Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, a les 19.30 hores en la Plaça del Mercat (enfront de l’església dels Sants Joans) i també recordarà totes les víctimes de l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

En el marc de la commemoració d’esta data, el pròxim dijous 18 de maig, a les 19 hores, en l’Ateneu Mercantil de València la regidoria també ha organitzat una xarrada-col·loqui al voltant de la situació de l’homosexualitat durant el franquisme, que serà presentada i dinamitzada per la regidora Lozano.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.