Vallés rep el mes de juliol amb la Trobada de Folklore

El Péndulo | Redacció.- La Trobada de Folklore, que organitza l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha superat l’equador del seu recorregut per les comarques valencianes. Queda per celebrar dues parades, aquesta setmana en la Costera i, finalment, al Camp de Túria.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha afirmat respecte a aquesta nova cita que “la Trobada de Folklore va avançant i la gent dels municipis reben amb interès i il·lusió les activitats que els proposem. Això ens dóna l’energia necessària per tal de continuar treballant en la dinamització cultural a les comarques2, ha indicat.

Trobada de Folklore.

Aquest cap de setmana la Trobada portarà a Vallés diverses activitats. El dissabte, 1 de juliol, a les 10:00 hores, nou taller a l’Ajuntament, en aquest cas a càrrec d’Amparo Rubio, qui parlarà del toc tradicional de pandereta i triangle. Per tractar-se d’un taller amb places limitades cal efectuar reserva prèvia. A les 20:00 hores, el folklore valencià tornarà a ser protagonista amb les cercaviles i la dansà pels carrers de la localitat.

El diumenge, 2 de juliol, a les 11:00 hores, els xiquets i xiquetes estan convidats al taller de carasses, que realitzarà Verónica Palomares. Per participar en aquesta activitat caldrà efectuar reserva prèvia a través de l’adreça de correu electrònic labatliarespon@dival.es o telefonant al 96 3882 525.

Per la vesprada, dues ofertes diferents, amb idèntic horari. A les 18:00 hores, María José Esplugues oferirà a l’Ajuntament un taller de patrons d’indumentària valenciana. I a eixa mateixa hora, Xavier García explicarà com fer ús de mocadors valencians per al cap del homes.

Després de Vallés, la propera i última parada de la Trobada de Folklore serà a Bétera, a la comarca del Camp de Túria.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.