Vicent Llorens serà proposat com a nou director gerent del Concorci València 207

Valencia Noticias | Redacción.- L’alcalde, Joan Ribó, ha anunciat hui el nomenament del nou director gerent del Consorci de la Dàrsena, càrrec que recaurà sobre Vicent Llorens Martí, i que es farà efectiu la setmana que ve per part del Consell Rector. Este mateix matí, l’alcalde ha anunciat la convocatòria de la reunió del Consell, i s’ha comunicat amb el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, i el Secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta.

“És una bona notícia per a la Dàrsena, perquè es tracta d’una persona que reunix molt bé les característiques que en estos moments li fan falta a la direcció del Consorci”, ha afirmat l’alcalde. Tal com ha recordat Joan Ribó, fins este moment, la direcció del Consorci estava vacant, després de la renúncia de l’anterior responsable, Pablo Landecho, nomenat a instàncies de l’anterior govern local, del PP, i el lloc estava sent ocupat temporalment pel responsable econòmic de la institució.

Es tracta d’un “nomenament de consens sobre una persona molt qualificada per al lloc”, ha assenyalat Ribó, el qual ha afegit que ja ha parlat sobre tot això amb el conseller d’Hisenda, Vicent Soler. En el currículum professional del pròxim director gerent destaquen responsabilitats com la Coordinació de Servicis Públics i gestió de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, municipi on també ha exercit càrrecs com la direcció de l’Àrea de Promoció Econòmica i Social, i la direcció del Servici de Foment Econòmic, al front de la qual ha impulsat programes com el Pla de Modernització i Excel·lència Turística, el Pla de Renovació Urbana i Mediambiental o el Programa de Renovació Urbana del Centre Històric.

El alcalde destacó que el nombramiento del nuevo director general conllevará una significativa reducción del sueldo asignado.
image-337064

També ha exercit càrrecs de caràcter docent, com el de professor de Geografia Física en la Universitat de València, màster en Desenvolupament Local de la Universitat d’Alacant o professor del Màster de Gestió i Màrqueting de Centres Urbans de la Universitat de València.

La seua experiència es completa amb la seua participació en l’elaboració i direcció de programes i projectes de la Unió Europea de temàtica territorial; membre del grup d’experts en comerç urbà promogut pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i el Consell Superior de Cambres d’Espanya; i experiències en l’àmbit internacional, com la direcció executiva del Pla Estratègic per a la Recuperació del Centre Històric de Llima (Perú), entre altres aspectes.

L’alcalde ha destacat que el nomenament del nou director general comportarà una significativa reducció del sou assignat, que passa dels 120.000 euros que cobrava Landecho, “una quantitat desproporcionada”, en paraules de Ribó, a situar-se en 79.000 euros, “un poc menys que els tinents d’alcalde –ha matisat- en coherència amb els salaris de l’Ajuntament”.

Durant la seua intervenció davant dels mitjans de comunicació, l’alcalde també ha subratllat la “actitud molt positiva del Secretari d’Estat Antonio Beteta, i la seua voluntat expressa d’arreglar ràpidament les contractacions que són imprescindibles, com ara manteniment i neteja”. “Igual que altres vegades he criticat la seua actitud –ha afirmat-  ara he de destacar la seua postura receptiva”.

Els periodistes han preguntat a l’alcalde què li demana al nou director del Consorci. “Tres coses molt senzilles: que porte avant la situació delicadíssima del Consorci –ha indicat- que avancem perquè es puga licitar al màxim temes com, per exemple, l’oci; i, finalment, abordar la solució al gravíssim problema econòmic del Consorci, que només té una eixida, i és que l’Estat assumisca el deute”. Ribó ha recordat que l’entitat acumula un deute de 440 milions, “que ens hipoteca totalment, però almenys les coses del dia a dia les podrem continuar fent”, ha conclòs.

Jornades de treball ‘Ciutats pel bé comú’

Després d’informar sobre este nomenament, l’alcalde ha respost també als mitjans de comunicació sobre l’obertura de diligències per part de la Fiscalia respecte al viatge que va realitzar el passat mes de novembre a La Corunya per a assistir a la cimera ‘Ciutats pel bé comú’, després de la denúncia presentada pel Grup Municipal Popular.

Ribó ha assegurat sentir-se “molt tranquil” respecte d’això, i ha recordat que l’obertura de les diligències per part de la Fiscalia “és l’obligació del fiscal, com a funcionari de l’Estat que és, cada vegada que es planteja una denúncia davant de la dita institució; és una cosa normal”.

Ribó ha assegurat no sentir “cap preocupació” i ha recordat que tota la documentació que el PP ha portat davant del fiscal és precisament la que li va entregar el propi Equip de Govern. L’alcalde ha subratllat els 65€  que li va costar la nit d’hotel, front als 685€ que gastava la seua antecessora en el càrrec. També ha destacat que el Grup Municipal Popular només va interposar denúncia quan se li investigava pel suposat blanqueig de capitals, la qual cosa, al seu parer, és un indicador de voler llançar una “cortina de fum sobre les seues corrupteles”. L’alcalde ha recordat que es tractava d’una convocatòria institucional de l’alcaldia de La Corunya, amb sis taules de treball, cadascuna d’elles amb les seues pròpies actes. Per això mateix, ha afirmat que no contempla la possibilitat que s’òbriga una investigació judicial sobre este assumpte “perquè es tracta d’un cas net i transparent”.

No obstant, davant de les preguntes dels periodistes s’ha definit com una persona “coherent”, i “el mateix que li demane a altres Grups Polítics, el mateix m’ho aplique a mi. Perquè les normes ètiques han de ser iguals per a tots”, ha conclòs.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.