Vicent Sarrià ha visitat el nou parc urbà de Malilla

València Notícies | Redacció.- El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha visitat ahir el nou parc urbà de Malilla, amb una superfície de 70.000 metres quadrats i que compta amb 86 horts urbans, la superfície dels quals supera els 12.000 metres quadrats, 27.000 metres de zones verdes, 2.677 metres quadrats d’hort de fruiters, parc infantil, una àrea de 9.180 metres quadrats destinada a la construcció d’una instal·lació esportiva, zona de jocs, espai per a esplai caní, tres safareigs per al reg a manta amb aigua de la xarxa de baixa pressió i tres històriques alqueries acuradament restaurades. Sarrià ha assenyalat que es tracta d’“un dels parcs urbans més complets de la ciutat i suposa una fita per als habitants de Malilla”.El nuevo parque de Malilla cuenta con 86 huertos urbanos y tres alquerías históricas rehabilitadas.

“Totes les espècies que s’han plantat responen a la tipologia mediterrània i a les varietats autòctones més adequades per a este parc. Hi ha zones de jocs infantils, zones de jocs adaptats, una zona d’esplai caní i, en definitiva, un compendi d’elements que fan que siga possiblement un dels parcs urbans més complets de la ciutat i que sens dubte marca una fita per als habitants del barri de Malilla, que passen d’estar en una zona realment castigada a disposar d’una àmplia zona verda de 70.000 metres quadrats per al seu gaudi”, ha manifestat Vicent Sarrià durant esta visita a una nova zona verda de la ciutat “que reunix tots els elements que hem estat defensant que ha d’haver-hi en un gran parc urbà a València”.

Sarrià ha recordat que el parc completa tot el projecte d’urbanització de Malilla nord, amb una superfície de 265.000 metres quadrats i el cost del qual ha sigut de 16 milions d’euros. “D’eixa superfície, aproximadament 78.000 metres quadrats corresponen a zones lliures, de les quals 70.000 metres quadrats són el mateix parc, a l’execució del qual s’han destinat 3.300.000 euros”.

“Jo destacaria que pot ser que siga el primer parc del sistema general de la ciutat de València que es realitza amb una filosofia nova que integra multitud d’elements que o no estaven en els parcs, o apareixien en uns sí i en altres no”, ha afirmat Vicent Sarrià. “La part més destacable és que disposarem de 12.000 metres d’horts urbans configurats amb séquies, amb tres safareigs que els proveiran d’aigua amb reg a manta. Són 86 horts urbans que la Regidoria de Parcs i Jardins traurà a concurs per a la seua gestió. D’altra banda s’han rehabilitat amb gran respecte a la seua configuració inicial, l’estructura i les cobertes tres alqueries històriques de la ciutat, una destinada a cafeteria, una altra destinada a gestió dels horts urbans i una tercera a manteniment del parc”.

El regidor de Desenvolupament Urbà ha destacat que en esta nova zona verda de la ciutat “s’ha fet un esforç important per a mantindre aquelles espècies arbòries que ja existien en l’horta primitiva de Malilla i s’han conservat quasi tots els arbres que estaven en bon estat: figueres, oliveres, nogueres… que primitivament ja existien en les alqueries i en l’entorn, en un esforç per mantindre tant com siga possible l’antic sabor i l’antic color vegetal d’esta horta de Malilla”.

Dels 265.000 metres quadrats sobre els quals s’estén l’obra d’urbanització de Malilla nord, 104.000 estan ocupats per parcel·les edificables: 59.000 metres quadrats de parcel·les dotacionals i 45.000 de sòl residencial i terciari. La nova obra d’urbanització s’estén sobre 161.000 metres quadrats, dividits en 83.000 m2 d’espais lliures –en els quals s’inclouen els 70.000 del nou parc– i 78.000 m2 de xarxa viària de nova urbanització.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.