X Edició de Divercinema

AYTODes de hui fins divendres, a la Filmoteca Valenciana

 

950 PERSONES ASSISTIRAN A LA X EDICIÓ DE DIVERCINEMA, CINEMA PER EDUCAR EN LA TOLERÀNCIA

 

Hui arranca la X Edició de Divercinema, un projecte per educar en el respecte a la diversitat a través del cinema, dirigit a l’alumnat d’Educació Secundària, Universitat Popular, usuaris de Centres de Rehabilitació i Integració Social i Centres de dia per a joves. Està prevista l’assistència d’unes 950 persones a les projeccions, que tenen lloc en la Filmoteca Valenciana fins divendres 16, Dia Internacional de la Tolerància.

 

Divercinema «pretén anar més enllà de l’exhibició fílmica», ha explicat Neus Fábregas Santana, regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, organitzadora de l’activitat en col·laboració amb la Regidoria d’Educació. «Perseguix generar dinàmiques socioeducatives, amb implicació de l’alumnat i professorat assistents, que promoguen la consciència de la diversitat cultural, el respecte a la diferència i la construcció de la cohesió i la convivència social».

 

En esta desena edició es projectarà el llargmetratge francés ‘La gàbia daurada’, dirigit per Ruben Alves i estrenat al 2014, que mostra la vida d’una família portuguesa que, tot i treballar a França durant dos dècades, continua patint actituds classistes. L’obra també reflectix la relació amb altres portuguesos a França i aborda, entre altres qüestions, el manteniment dels costums dels països d’origen o el control sobre les segones generacions.

 

A l’inici de la sessió es projecten els curts sobre racisme, refugi i migracions realitzats per alumnes dels cicles formatius superiors de Realització d’Audiovisuals, So i Il·luminació del centre educatiu Juan Comenius. El visionat es complementa amb una guia didàctica, disponible al web municipal.

 

«Utilitzant la gran pantalla com a estratègia didàctica, pretenem oferir elements d’anàlisi que ens permeten conéixer altres realitats i fomentar una mirada més crítica d’aquells aspectes que poden contribuir a un món més just, en este cas orientat al respecte i tolerància a la diversitat», ha explicat Fàbregas Santana.

 

Esta iniciativa, al voltant del Dia Internacional de la Tolerància, s’emmarca en el projecte València Educadora, del qual també forma part el festival Totò, en què cinema, educació i memòria oral s’unixen per contar a través del mitjà audiovisual els relats dels diferents barris de la ciutat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.