20 societats musicals valencianes, d’Europa i Sudamèrica participen en el sorteig del CIBM Ciutat de València 2017

El Péndulo | Redacció.- Conclòs el termini d’inscripció per a la 131 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2017, que se celebrarà al Palau de la Música del 20 al 23 de juliol, hui dimarts, a les 19.30 hores a la Sala Rodrigo, es procedirà al sorteig de participació i orde d’actuació de les bandes inscrites.

La regidora de Cultura, presidenta del Palau de la Música i del Comité organitzador del concurs, Glòria Tello, ha volgut manifestar que es tracta d’una edició “que permetrà gaudir de l’ofici, treball, il·lusió i de la gran qualitat de les bandes que hi participaran, tant de la majoria que són de la nostra terra, com las d’altres autonomies i les estrangeres, que enguany provenen de Colòmbia i Holanda”. A més, ha incidit en l’esforç fet per tal de mantenir la quantitat de diners en premis, i ha destacat el precertamen “que volem potenciar encara més, ja que l’any passat va ser un gran èxit de públic, i tota una festa musical en tots els barris on es va desenvolupar”.

Imagen del CIBM Ciutat de València en el Palau.

Entre les diferents seccions que oferix el festival (honor, primera, segona i tercera), 13 bandes provenen de diverses localitats de la Comunitat Valenciana, 5 són de la resta del territori de l’Estat (de les províncies de Pontevedra, Múrcia, Illes Balears i 2 de Jaén) i 2 estrangeres (de Colòmbia i Holanda).

En les seccions tercera i segona participaran un màxim de 6 bandes: 3 valencianes i 3 de la resta d’Espanya i estrangeres, mentre que per a les seccions primera i d’honor, seran un total de 5 (3 valencianes, 1 de la resta d’Espanya i 1 estrangera).

Durant el sorteig, s’entregaran a les agrupacions participants les partitures de les obres obligades. Estes partitures són Around the World in 80 Days d’Otto Schwarz, per a la secció tercera; Taj Mahal d’Hugo Chinesta, per a la segona; Everest de Jordi Peiró, per a la primera, i Scylla de Francisco Zacarés, per a la secció d’honor; estes dos últimes estrenes absolutes. Totes estes composicions són originals per a banda de música.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.