27 societats musicals valencianes, d’Europa i americanes participen en el CIB Ciutat de València 2017

El Péndulo | Redacció.- Un total de 27 societats musicals, 17 en concurs, 4 convidades i 6 dins del Precertamen, prendran part en el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2017, que se celebrarà en el Palau de la Música del 20 al 23 de juliol, i els dies 17, 18 i 19 en barris i llocs emblemàtics de la ciutat. La presidenta del Palau de la Música i del Comitè Organitzador, Glòria Tello, el director del Palau, Vicent Ros i el membre del Comitè Organitzador Daniel Belloví, han presentat avui la 131 edició del Certamen.

De les 17 bandes que concursaran en les seccions Tercera, Segona, Primera i d’Honor, 10 són de la Comunitat Valenciana, 5 de les províncies de Jaén, Illes Balears, Múrcia i Pontevedra, i 2 estrangeres de Colòmbia i Holanda. L’horari de començament dels concerts per a totes les seccions serà a partir de les 17.00 hores.

Certamen Internacional de Bandes.

La regidora de Cultura ha posat en valor la importància d’un esdeveniment musical com este i ha subratllat que “es tracta del certamen amb més aportació econòmica i per participació en premis de tota Europa. Entenem que és un esforç necessari mantenir el nivell i el prestigi de donar suport a les bandes que participen”.

En aquesta línia, Tello ha apuntat que “les aportacions a les bandes per participar sumen 63.000 euros i estan distribuïdes de la següent forma: per a les bandes de Secció Tercera 3.000 euros, per a Secció Segona 3.500, per a Secció Primera 4.000 i per a secció d’Honor 5.000. La quantitat total en premis ascendeix a un total de 43.000 euros.

Com a convidades, mentres delibera el jurat, actuaran 4 societats, dos valencianes i dos estrangeres d’Alemanya i EEUU: Arsonora Saxophone Ensemble de València en la tercera secció, Jungle Bläserphilharmonie NRW d’Alemanya en la segona, Grand Symphonic Winds d’EEUU en la primera i la Banda Municipal de València, en la d’Honor.

D’esta manera, la presencia total internacional estarà representada per la Banda Sinfónica Obra Salesiana del Niño Jesús – Bogotá (Colòmbia), Harmonie St. Caecilia Blerik (Holanda), Jungle Bläserphilharmonie NRW (Alemanya) i  Grand Symphonic Winds i les nordamericanes The Fresno State University Alumni i Wind Ensemble de California.

Pel que fa al jurat d’enguany, està format per les compositores Isabel Urrutia i Claudia Montero, la directora Virginia Martínez, i els compositors Agustí Charles i Jan Hadermann.

Les obres obligades de la present edició són “Around the World in 80 Days” d’Otto Schwarz, per a la secció tercera; “Taj Mahal” d’Hugo Chinesta, per a la segona; “Everest” de Jordi Peiró, per a la primera, i “Scylla” de Francisco Zacarés, per a la secció d’honor; estes dos últimes estrenes absolutes. Totes estes composicions són originals per a banda de música.

L’ordre d’actuació per dies será, en primer clloc, la Secció tercera (20 juliol) amb les actuacions de la Unió Musical d’Ibi (Alacant), Unión Musical de Dolores (Alacant), Banda Sinfónica Obra Salesiana del Niño Jesús – Bogotá (Colòmbia), Asociación Musical “la Inmaculada” de Arroyo del Ojanco (Jaén) i Unió Musical del Grau de Castelló (Castelló).

El 21 de juliol será el torn de la secció segona amb la Asociación Cultural Agrupación Musical de Linares (Jaén), Harmonie St. Caecilia Blerik (Holanda), Sociedad Musical “la Familiar” de Benissanó (València), Agrupació Musical Artística Santa Cecilia de la Vilavella (Castelló), Associació Banda de Música de Manacor (Illes  Balears) i Sociedad Musical “la Popular” de Pedralba (València).

La Secció primera tindrà lloc el 22 juliol), quan actuaran Societat Musical “la Primitiva” de Rafelbunyol (València) Unión Musical Cartagonova (Múrcia) i Agrupación Musical do Rosal (Pontevedra).

L’última secció será la Secció d’Honor el 23 juliol que comptarà amb les actuacions de la Societat Musical d’Alboraya (València), Societat Unió Musical Alberic (València) i Banda Sinfónica Círculo Católico de Torrent (València).

Precertamen

Enguany el Precertamen es desenvoluparà des del dilluns 17 al dimecres 19, amb 6 bandes. El dilluns 17 de juliol actuarà el Centri Instructiu i Musical de Massanassa (València) a les 20:00h a la Plaça del Mercat (Llotja) i a les 22:30h serà el torn de la Banda Simfònica Va unir Musical de Lleida a la Plaça de la Verge.

El Dimarts 18 de juliol tocaran la Agrupació Musical Benicalap (València) a les 20:00h a la Plaça de les Bandes de Música i la Gayano Women’s Band (València) a les 23:00h en la C/ Eugenia Vinyes, 24 – Plaça al costat del Balneari Les Sorres.

Pel que fa al dimecres 19 de juliol, a les 20h actuarà la Junge Bläserphilharmonie NRW (Alemanya) al Mercat de Colón i a les 22:30h ho farà The Freixe State University Alumni Wind Ensemble (Califòrnia, USA) a la Plaça de Benimaclet.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.