El Palau de la Música acull la VIII Trobada Estatal ROCE: ‘Experimentartes’ per primera vegada a València

El Péndulo | Redacción.- El director del Palau de la Música, Vicent Ros, la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete i Mikel Cañada, president de ROCE, han presentat este matí la VIII Trobada ROCE (Red de Organizadores de Conciertos Educativos) EXPERIMENTARTES, que es farà per primera vegada a València i que tindrà lloc el 30 de juny i l’1 de juliol al Palau de la Música.

La xarxa d’Organitzadors de Concerts Educatius és una associació formada per institucions i entitats a nivell estatal, creada per coordinar les accions educatives i socials desenvolupades per les seues institucions i entitats associades, i estimular la cooperació entre elles. Entre elles estan el Palau de la Música de València, de Barcelona, l’Auditori de Barcelona, Teatre del Liceu i les simfòniques de Navarra, Euskadi, Bilbao, Tenerife i Gran Canaria, entre moltes altres. És per això que Vicent Ros ha reconegut la seua importància i ha volgut donar la benvinguda a ROCE a València, explicant que “el projecte amb el qual vaig accedir a la direcció del Palau es denomina Palau Obert, i un dels seus múltiples aspectes és obrir-se a tots els públics i al mateix temps, renovar el tipus d’audiència, mitjançant una programació de qualitat socioeducativa, que ara estem desenvolupant amb força”. Ros ha afegit que “és primordial crear, recrear i mantenir la necessitat de la música en la societat, és per això que desitgem estar en ROCE i celebrar estes jornades a València, per compartir experiències i nodrir-nos d’elles”.

Presentació VIII Encuentro ROCE.

Per la seua banda, Marta Landete ha manifestat que “estem dins de ROCE des de fa tres anys, perquè és molt important que la cultura i l’educació vagen juntes, ja que hem d’estimular la creació de nous públics”. Entre els objectius de ROCE es troba impulsar la creació de serveis i departaments educatius i socials, que desenvolupen programes de concerts didàctics i accions educatives de música, òpera i dansa. Objectius que ha explicat Mikel Cañada, argumentant que “hem viscut 8 anys de descens continu en tots els paràmetres de la música clàssica i hem de canviar eixa tendència, impulsar eixe canvi afavorint la creació de nous públics”. Cañada ha agraït als presents les facilitats perquè es puga desenvolupar estes jornades a València i al Palau de la Música, i ha explicat que el projecte “Experimentartes” és un fòrum on “es reunixen les persones que creen els programes socials a Espanya, que experimenten i treballen per crear una fusió entre l’art i la música i on sorgixen idees i plantejaments perquè puguem millorar”.

La VIII Trobada ROCE comptarà amb la presència del compositor Fernando Valázquez, guanyador d’un Goya per la banda sonora de la pel·lícula “Un monstruo viene a verme” i que oferirà la conferència inaugural. També hi haurà taules redones amb diversos actors del món musical artístic i polític, presentació de projectes desenvolupats, xarrades formatives, tallers pràctics, comunicacions, accions musicals i/o performances.

Més informació: www.rocemusica.org

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.