La Sierra Escalona, Dehesa de Campoamor i el seu entorn seran paisatge protegit en pocs mesos

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, i el director general de Medi Natural, Antoni Marzo, s’han reunit el dissabte 11 amb representants dels ajuntaments de Orihuela, San Miguel de Salinas i Pilar de la Horadada, i de diverses associacions i entitats de la zona, per a informar-los de l’inici imminent del procediment de declaració del paisatge protegit de la Sierra Escalona, la Dehesa de Campoamor i el seu entorn.

Aquest procediment, que ha vingut precedit de diverses converses amb els ajuntaments implicats, preveu que, previs els tràmits legalment establerts -entre ells, el preceptiu període de participació pública, al llarg del qual podran presentar-se totes aquelles al·legacions i suggeriments que es considere oportú- es produisca la declaració de l’àmbit territorial de la serra com a paisatge Pprotegit.

En paral·lel a aquest procés, s’obrirà també el de confección d’un Pla d’ordenació dels Recursos Naturals (PORN), Pla Rector d’Ús i Gestió i normes de gestió de la Xarxa Natura 2000, molt més complexe tècnicament i que es prolongarà durant més temps. S’ha optat per la declaració de Paisatge Protegit, que no requereix d’aquests tràmits previs, com una forma de dotar a l’espai d’una figura de protecció -i comptar amb figures com director-conservador, junta rectora o brigada de manteniment- que milloraran notablement la capacitat de gestió de la zona.

En un futur, quan es complete la tramitació del PORN, es podrà proposar la reclassificació de tot o de part de l’espai amb una altra figura de protecció, com ara la de parc natural.

A aquesta reunió han estat convocats representants dels municipis, associacions de veïns, agricultors, propietaris, caçadors, hostelers, ecologistes i universitats.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.