Les peces estaran exposades en l’esplanada del Veles e Vents com a part de les activitats paral·leles al BONIC/A FEST 2018 i podran vore’s fins al 25 de setembre
La taronja, el pebre, la carxofa, la tomaca, la llima i l’albergínia de #HortAttack canviaran d’aspecte el pròxim 11 de setembre gràcies a l’art urbà de Julieta XLF, Vinz, Belén Segarra, Lolo, E1000 i Animalitoland
La campanya #HortAttack de Mercavalència reivindicava l’horta valenciana i a les persones que la fan possible. Era un crit de socors dels agricultors i agricultores que cada matinada acudeixen a la Tira de Comptar a comercialitzar els seus productes. Després d’aparèixer en les principals places de la ciutat el mes de setembre del passat any les peces han recorregut els municipis de Xàtiva, Potries, Godella, Catarroja, Tavernes de Valldigna, Almoradí i Calahorra en esdeveniments relacionats amb l’agroalimentación. En la nostra ciutat van estar presents en la Marató, en el Bonica Fest, en Expojove, en la Cavalcada de Reis i en celebracions com el Congrés de Centres Històrics, “De l’horta a la Plaça” i la trobada d’alcaldes signataris del Pacte de Milà. Després d’este periple en el qual han sigut diverses vegades Trending Topic i han parlat dels nostres productes de temporada i proximitat era el moment de donar-los una segona vida. El moment de tornar-los a carregar: #HortAttack RELOADED
Per a açò es va comptar amb la col·laboració de reconeguts d’artistes urbans coordinats per Julieta XLF, que no van dubtar a unir-se al projecte.
El dimarts 11 de setembre en Mercavalència, es prepara una intervenció única en la que Julieta XLF, Vinz, Belén Segarra, Lolo, E1000 i Animalitoland s’enfrontaran a les peces de #HortAttack amb forma de fruites i verdures. Carlos Galiana, president de Mercavalència, ha manifestat que ”no podíem imaginar millor final per a la campanya #HortAttack que donant-li un nou principi, estos prestigiosos artistes transformaran este crit d’auxili de l’horta en una reivindicació també de l’art urbà”.
Les obres es podran visitar en La Marina, en l’esplanada d’entrada del Veles e Vents com a part de les activitats paral·leles del BONIC/A FEST.
Exposició “Tira de Comptar”
També en la sala Amstel Art (planta baixa del Veles e Vents) s’exposarà la mostra “La Tira de Comptar, els actors de l’agricultura de proximitat ” amb fotografies de Jose Luis Iniesta.
Heineken Espanya, a través de la seua marca Amstel, i Mercavalència recolzen des de la primera edició el BONIC/A FEST, la gran festa dels mercats valencians. Per este motiu, per a celebrar tres anys de patrocini compartit el dia 12 de setembre a les 20h. tindrà lloc un acte d’inauguració d’ambdues exposicions amb la presència del Regidor de Comerç i president de Mercavalència, Carlos Galiana, el fotògraf Jose Luis Iniesta, els artistes urbans participants i Alejandro Rodríguez, Responsable de Relacions Institucionals d’HEINEKEN Espanya en Llevant. Una vetlada que servirà com a colofó al IV Fórum de Mercats i que inclourà la música en directe de Sergio Bou.
Després del seu pas pel Veles e Vents, les peces de #HortaAttack Reloaded viatjaran a Torrent amb motiu de la Setmana de l’AgriCultura i a continuació a Sogorb per a acompanyar la Fira de la Biodiversitat Conreada.
Bio dels artistes urbans #HortAttack Reloaded
BELÉN SEGARRA
Treballa com a il·lustradora freelance i directora d’art en projectes audiovisuals i fotogràfics. Les seues il·lustracions són recognoscibles a l’instant. Personatges i mons que apareixen innocents però en mirar-los es tornen complexos. Mirades rotundes i colors àcids. Un joc entre l’ingenu, el sobrenatural, el delicat i el rocambolesc. Ha realitzat diverses exposicions en galeries d’Espanya, Polònia, Berlín o Itàlia.
Entre els seus clients:
Festival dels arts, Cerveses Alhambra, Primark, Mahou, Peronda Group, Heineken, Izal, Paramita, Licor 43, Tattoonie Temporary Tattoos, Empaperart, Campari, Corrents circulars, Life the roof, Gira Smart Clic, Fartons Polo.
LOLO
LoLo és un artista internacional nascut a Sevilla i establit a València des de 2007. El seu treball funciona a manera de diari, on entenem la pintura com a mitjà de comunicació en el qual se sent segur, sent el roig i negre els colors identificatius en la seua obra pictòrica.
E1000
El seu treball és un continu sobre el qual s’exerceix una acció basada en vivències i records. D’una banda, gira entorn d’assignar llum a objectes i llocs oposats en l’oblit, d’altra banda, obri les portes dels seus passejos i exploracions en espais llunyans a l’activitat social. Estes peces recuperades en el desús desenllacen en instal·lacions amb un gest lúdic i experiencial.
Construeix minuciosos fragments de color pertanyents a un continu mapatge per a la construcció de la memòria de l’abandó. Ara com ara, el mapa és el tresor i se centra en l’exploració de llocs i processos. Li atrau el concepte de la inaccessibilitat a l’obra o posar proves a l’espectador per a arribar a ella, creant un incís en la distància existent entre l’espectador i l’obra i convidant als assistents a formar part de l’acció per a descobrir-la.
ANIMALITOLAND
AnimalitoLand és l’univers de Graciela Gonçalves Da Silva. Curiosa per naturalesa, dibuixant autodidacta i dissenyadora gràfica de la Universitat de Bs As. Va treballar a Argentina durant 10 anys en mitjans visuals: il·lustració, disseny, concept art per a animació i videojocs. Al mateix temps va desenvolupar projectes personals com comics, art digital, pintura i instal·lacions, conreant un llenguatge visual propi amb el qual dóna forma a les seues criatures. En el 2010 va traslladar la seua pintura al carrer, sense saber quant impactaria açò tant en l’artístic com en el personal. Des del 2014 s’enfoca exclusivament en el seu treball artístic, basada a Madrid des d’on viatja, pinta i creix a partir de l’experiència directa amb els altres.
Va ser conferencista en Pictoplasma (Berlín) i Intramuros (Madrid); va realitzar mostres individuals en Club Maipú (Bs. As) i Swinton Gallery (Madrid); així com projectes de Streetart a Argentina, Espanya, Portugal, Itàlia, França, Alemanya, Irlanda, Noruega, Suècia, Bèlgica, Hongria, Estònia, i Xina.
VINZ
Vinz (València, Espanya 1979). Llicenciat en Belles arts en 2003 per la Facultat de Sant Carlos (UPV). Comença el projecte “Feel Free” en 2011 recorrent els carrers i galeries d’Europa i Estats Units. Com si d’una rondalla es tractara, crea escenes on els personatges són subjectes híbrids (cos humà amb cap d’animal) on cada espècie simbolitza uns valors: els ocells representen la llibertat i els peixos representen el consumisme, mentre que les granotes i els fardatxos transmeten autoritat. El Minotaure, representa la resistència, i l’últim híbrid, el conill, la sensualitat i la curiositat.
Ha exposat de forma individual o col·lectiva en ciutats com Nova York, Los Angeles, Miami, Londres, Munich, Amsterdam, Berna, Zurich… I realitzat projectes en museus i institucions com a Centre d’Art Contemporani de Perpignan, Centre de Cultura Contemporània del Carme a València, o en els murs de l’Ajuntament de València.
JULIETA XLF
Artista urbana valenciana especialitzada en il·lustració. El treball de Julieta és una invitació a recórrer sense por un camí ple de fantasia, s’inspira en la naturalesa i destaca per l’ús de colors vibrants i cridaners que volen impactar a les persones que els observen fent-los reflexionar sobre el seu entorn i sobre la ciutat que habiten.
Un toc d’atenció que ens convida a reconectar-nos amb l’energia creadora de tot el que existeix, a respectar l’entorn en el qual vivim i al planeta que ens regala l’aire que respirem El seu treball des del 2004 se centra en intervencions urbanes en l’espai públic.
Amb la dona com a protagonista de les seues pròpies aventures, Julieta crea sobre la base del desenganxe de les seues obres, que queden i perduren com a elements urbans de les ciutats que viu i visita.