Agents de la Policia Local controlen que els establiments d’oci nocturn cumplisquen les ordenances municipals

Valencia Noticias | Redacción.- Agents de la Policia Local patrullen a peu, de dijous a dissabte, per les zones saturades de locals d’oci nocturn de València per a regular l’horari de tancament d’estos establiments i la retirada de les seues terrasses, i controlar el compliment de les ordenances municipals amb la finalitat de mitigar problemes de convivència. Amb este nou servici, que s’ha posat en marxa enguany, la policia s’anticipa a les denúncies del veïnat “amb una actitud proactiva i preventiva”. De moment ha sancionat 145 locals: 41 de la plaça de Cánovas i adjacents, 26 de la zona centre, 28 a Cedre i voltants, 16 a Russafa i 34 en altres barris de la ciutat.

Dos agentes por zona visitarán por las noches los locales para revisar que tienen su licencia de actividad.
image-309791

La regidora delegada de l’Àrea de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, ha presentat hui este nou servici específic prestat per un mínim de dos agents per zona que visiten a les nits estos locals per a revisar que tenen la llicència d’activitat en ordre “perquè, per exemple a Cánovas, importants establiments actuaven sense tindre esta llicència”, i comprovar que els horaris de tancament i retirada de terrasses s’ajusten al que establixen les ordenances municipals.

“Amb esta labor preventiva, i educativa per als empresaris, s’ha mitigat el nombre d’infraccions i s’ha reduït el nombre de denúncies ciutadanes rebudes a través del 092. Concretament, el primer cap de setmana de gener els agents que van patrullar per la zona de Cánovas van posar 19 sancions i durant l’últim cap de setmana només n’han interposat 4”, ha explicat la regidora, que ha aprofitat la seua intervenció per a alertar els propietaris d’estos locals “que l’actual equip de govern ha acabat amb la impunitat de la corporació anterior”.

“Els locals d’oci s’han d’ajustar a les ordenances”, ha reiterat Sandra Gómez, després de donar compte d’este servici “que també respon a la demanda de la majoria dels establiments d’oci que sí que complixen la normativa i patixen la competència deslleial de qui no ho fa”.

Finalment, la regidora ha assegurat que esta actitud preventiva de la policia “vol acabar amb el descontrol i la impunitat existent, pacificar el desordre de les zones saturades d’establiments d’oci nocturn i conciliar el dret d’oci amb el descans del veïnat aplicant les ordenances”. Pel que fa a les sancions, es passen al servici municipal de procediment sancionador que, en el cas de sancions reiterades, pot decidir la retirada de la llicència.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.