Agricultura destina prop d’11 milions a les ajudes de foment de la pesca sostenible

pescaLa Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat les ajudes per a fomentar una pesca sostenible per a l’exercici 2017 a la Comunitat Valenciana. Esta via de finançament, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, es troba cofinançada amb fons de la Unió Europea a través del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i de la Generalitat Valenciana per als anys 2017, 2018 i 2019 per un import total de 10.899.350 euros.

En concret, es finançarà la reducció de l’impacte de la pesca en el medi marí i la seua adaptació a la protecció de les espècies; també anirà destinada als ports pesquers, llocs de desembarcament, llotges i ancoratges; a servicis d’assessorament per a fomentar la competitivitat i la pesca sostenible; a diversificació i noves formes d’ingressos; a jóvens pescadors; a salut i seguretat; a generar valor afegit, qualitat dels productes i utilització de captures no desitjades.

Així mateix, es fomentaran les inversions que milloren les infraestructures i la seguretat dels pescadors en ports pesquers, llocs de desembarcament, llotges i ancoratges; es buscarà l’eficiència energètica i mitigació del canvi climàtic; es tindran en compte les inversions a bord, programes d’eficiència energètica, auditories i estudis; substitució o modernització de motors; així com el foment del capital humà, creació d’ocupació i del diàleg social; i la formació, entre altres.

En esta convocatòria s’inclou com a idees noves la incentivació de la diversificació i noves formes d’ingressos, entre les que es poden incloure inversions a bord, turisme de pesca esportiva, restaurants, servicis mediambientals i activitats educatives relacionades amb la pesca. Tot això per tal d’aconseguir un sector sostenible, econòmica, social i mediambientalment.

En 2016 en els ports pesquers de la Comunitat Valenciana es van desembarcar 25.808,1 tones de captures pesqueres de més de 60 espècies diferents (majoritàriament aladroc), per un import de 92.219.200 euros.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.