Agricultura publica el decret que declara com a Zona Especial de Conservació la Serra d’en Galceran

Morro_Blanc-El_prim,_Sierra_Esparreguera,_Torre_d'En_Bessora_Cs_24-10-2013_MA_Gomez-Serrano-6La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el decret que declara com a Zona Especial de Conservació (ZEC) el Lloc d’Importància Comunitària (LIC) “Serra d’en *Galceran” i aprova la norma de gestió que regirà en aquest espai, així com en la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) “Planiols-Benasques”. Es pot consultar en l’enllaç: consultar ací.

Tots dos tipus d’espais (ZEC i ZEPA) constitueixen la Xarxa Natura 2000, una xarxa ecològica europea d’àrees de conservació de la biodiversitat que inclou aquells llocs que en conjunt alberguen importants representacions dels hàbitats i espècies d’interés comunitari per a la Unió Europea i de la Directiva Aus.

La Serra d’en Galceran és una àrea de gran interés paisatgístic i ambiental, que alberga diversos tipus d’ecosistemes forestals en bon estat de conservació.

Entre els principals valors que justifiquen la seua inclusió en la Xarxa Natura 2000 es troben importants representacions de diversos hàbitats d’interés comunitari, entre els quals destaquen els hàbitats ‘Matolls arborescents de Juniperus’, ‘Encinares de Quercus ilex i Quercus rotundifolia’ i ‘5330 Matolls termomediterranis i preestèpics’.

En l’àmbit d’aquest ZEC nidifiquen tres parelles d’Àguila-astor cuabarrada, espècie amenaçada la població reproductora de la qual s’ha reduït a sol 16 parelles a la província de Castelló en els últims anys.

Per part seua, la ZEPA Planiols-Benasques representa una de les principals àrees de nidificació de l’esparver cendrós en el conjunt de la Comunitat Valenciana, amb 46-57 parelles reproductores en els últims anys. L’elevada densitat que l’espècie presenta en aquest lloc es deu a l’elevada cobertura de matolls de coscolla en bon estat de conservació sobre un relleu suau, que en conjunt representa un hàbitat idoni per a la reproducció de l’espècie.

La declaració del ZEC i l’aprovació de la Norma de gestió per a aquest espai i la ZEPA representen l’instrument necessari per a garantir el manteniment dels hàbitats i espècies en un estat de conservació favorable.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.