BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Ajuntament i conselleria impulsaran les connexions del TRAM amb tota la comarca

150922 semana movilidad (1)L’alcaldessa de Castelló i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori han participat en la celebració del Día Sense Cotxes

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el tinent d’alcaldia d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Rafael Simó, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, han acompanyat avui a la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, durant la seua visita a Castelló amb motiu de la celebració del Dia Sense Cotxes, que s’emmarca en la Setmana de la Mobilitat Europea. Salvador ha recorregut el campus de Riu Sec on ha visitat la Carpa de la Mobilitat Sostenible que ha instal·lat l’ajuntament en l’Àgora i ha agafat el TRAM, que avui és gratuït, fins al centre de la ciutat.

La consellera ha mostrat la seua satisfacció per poder participar en aquesta Setmana de la Mobilitat Europea perquè “per primera vegada la Generalitat Valenciana participa en el Dia sense cotxes en les tres capitals oferint el servei de transport públic gratuït. Amb aquesta iniciativa volem apostar pel transport públic perquè garanteix la sostenibilitat i l’accessibilitat, redueix les emissions de CO2 i perquè en les societats modernes del segle XXI les administracions públiques hem d’incentivar el transport públic en les nostres ciutats”. Quant al TRAM, Salvador ha mostrat el suport del Consell per a incentivar aquest transport no solament en la ciutat sinó també realitzant les seues connexions amb tots els municipis de la comarca de la Plana, i ha lamentat que “després de 20 anys de govern del Partit Popular ens hem trobat amb que no s’ha fet el Pla de Mobilitat Comarcal, un document imprescindible per a aconseguir finançament en la Unió Europea per a aquests projectes”. Malgrat açò, ha indicat que els tècnics de la conselleria van a treballar al 200% per a aconseguir tenir aquest pla elaborat a temps.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha agraït a la consellera la seua sensibilitat i la seua aposta per millorar el transport en la ciutat de Castelló i ha afirmat que l’equip de govern de Castelló té com a objectiu “incentivar el transport públic, sostenible i de qualitat, i l’ampliació de la nostra xarxa de carril bici, perquè la nostra ciutat té tots els avantatges per a deixar el cotxe a casa i moure’ns en transport públic i amb bicicleta, com a alternatives de transport no contaminants”. “És important que tots els ciutadans i ciutadanes de Castelló puguen desplaçar-se sense haver d’agafar el seu cotxe, que es creu una xarxa de línies d’autobusos completa i eficient, i, sobretot, en col·laboració amb les empreses i amb els ciutadans, perquè un sistema de transport públic impost és un error”.
Cal recordar que l’Ajuntament de Castelló celebra la Setmana de la Mobilitat, del 21 al 27 de setembre, amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania dels avantatges d’usar el transport públic, les bicicletes i els cotxes elèctrics i de baix consum. El dilluns i el dimarts l’Ajuntament ha instal·lat la Carpa de la Mobilitat Sostenible en la zona de la Universitat i a partir del dimecres estarà en la plaça Major. En aquesta carpa, BiciCas muntarà un servei gratuït d’inspecció tècnica de bicicletes i se situarà el mural per a arreplegar els suggeriments dels ciutadans. En la plaça Major també hi haurà una exposició de vehicles elèctrics.

El divendres 25 a la vesprada, a les 18:30 hores, el Eco Rallye de la Comunitat Valenciana, eixirà des de la plaça d’Espanya, una competició esportiva que preval l’eficiència en la conducció dels cotxes i es desenvoluparà també durant el dissabte per tota la ciutat. I el diumenge tindrà lloc per tota la ciutat la “I Gimcana per la Mobilitat Sostenible Sutaxi Sostenible”. L’eixida tindrà lloc a les 10 del matí des de la plaça Major i els interessats poden inscriure’s en la carpa de la mobilitat fins al dia 25.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.