Albalat dels Tarongers comptarà amb un Pla General que done resposta a les necessitats de serveis de la població

València Notícies | Redacció.– Albalat dels Tarongers comptarà amb un Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que done cobertura a les necessitats de serveis de la població. En concret, el document permetrà regularitzar la situació dels 19 nuclis habitatges il·legals del terme municipal, i ho farà amb el suport de la Diputació de València.

Es tracta d’una de les assistències més urgents de les quals aborda la Corporació provincial en aquest àmbit, ja que l’existència de construccions sense legalitzar suposa, per exemple, la falta d’una xarxa de clavegueram i de tractament d’aigües, amb les consegüents conseqüències mediambientals.

La diputada Conxa Garcia con la alcaldesa de Albalat dels Tarongers, Teresa Pérez.

“Constitueix un servei essencial de la Diputació, que a més en el cas d’Albalat dels Tarongers, requereix d’urgència. S’ha de regularitzar com més prompte millor la situació d’aquests habitatges per a garantir el compliment de la legalitat, així com la qualitat de vida dels veïns”, ha assenyalat la diputada de l’àrea d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia.

El municipi compta amb un terme municipal de característiques particulars, ja que es troba travessat per la Serra Calderona, amb moltes construccions en la part sud del territori sense legalitzar. Així mateix, Albalat dels Tarongers disposa de normes subsidiàries que daten de 1992, que tampoc contemplen el desenvolupament de sòls terciaris, representant en la pràctica manques en l’àmbit industrial i en el sector serveis.

De moment, el procés per a l’elaboració del PGOU es troba en període d’aprovació dels plecs de condicions per a realitzar la contractació de l’empresa que s’encarregue de la seua elaboració, que comptarà amb la supervisió en tot moment de tècnics de la Diputació, institució que a més s’encarregarà del finançament del 49% del projecte, amb 157.300 euros.

Assistència tècnica en l’elaboració del Pla General

Un Pla General d’Ordenació Urbana té com a objectiu fonamental establir el model territorial al que es desitja que tenda el desenvolupament urbanístic d’un municipi, amb l’ordenació urbanística del mateix i la seua concreció en diferent grau de detall segons la classe de sòl que es tracte.

En el cas d’Albalat dels Tarongers, es realitzarà una actualització de la cartografia i la creació d’àrees de minimització d’impacte, per a dotar als habitatges que es troben en situació irregular d’uns serveis mínims.

Un dels eixos fonamentals de la Diputació de València està constituït per les funcions que realitza l’Àrea d’Assessorament Municipal, entre les quals es troben l’assistència jurídica, comptable, econòmica i tècnica als municipis de la província, especialment als de menor capacitat econòmica i de gestió, que tindran preferència en l’atenció de les peticions formulades.

Així mateix, es presta assistència tècnica per a la redacció de Projectes d’Arquitectura i Enginyeria Municipal, Planes d’Urbanisme, i d’Emergència en Espectacles Pirotècnics, entre uns altres.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.