Alcaraz anuncia una llei de participació i foment dels drets de l’associacionisme per a esta legislatura

jornades_participacio_cast
image-265778

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha anunciat hui que “hi haurà una llei de participació i foment dels drets de l’associacionisme a la Comunitat Valenciana durant esta IX legislatura”.

Alcaraz ha realitzat estes declaracions durant la primera jornada “Parlem de participació”, que ha aconseguit reunir a Castelló a 40 associacions i 23 representants d’ajuntaments de tota la província per a fer una posada en comú sobre la situació i reptes de la participació ciutadana.

Les jornades “Parlem de participació”, organitzades per la Generalitat a través de la Conselleria de Transparència, “busquen realitzar un diagnòstic de la situació de la participació ciutadana a la Comunitat Valenciana de cara a dissenyar les noves polítiques del Consell en esta matèria”, ha explicat.

Després de Castelló, la jornada se celebra demà a València i el pròxim 23 de novembre a Alacant, “amb la qual cosa haurem pogut sentir les veus de prop de 400 associacions i persones que treballen en participació ciutadana com a tècnics, especialistes o responsables polítics en ajuntaments i diputacions”, ha assenyalat Alcaraz.

És la primera vegada que se celebren en la Comunitat unes jornades d’estes característiques i, segons el conseller, “amb elles comencem un nou camí cap a la participació social i cívica que porta directament al cor de la renovació democràtica i a superar el maltractament i ninguneo que han patit durant dècades els que tenen alguna cosa a dir sobre participació, que és un element imprescindible per a reforçar una democràcia”.

Finalment, Alcaraz ha recordat que la Conselleria de Transparència treballa ja per a firmar en dates pròximes un conveni de col·laboració en matèria de transparència i participació amb la Diputació de Castelló.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.